Universeum

Premiär för Hälsa, ny utställning på Universeum

Dela

Idag den 11 februari inviger vi Hälsa, vår nya utställning om kropp och knopp. Etapp 1, som öppnade i november 2015, fokuserade på fysisk aktivitet. Med etapp 2 vänder vi nu blicken in i oss själva och ut mot samhället.

Media är välkomna till invigningen den 11 februari kl 8.30–9.30 och/eller när som under premiärdagen. Kontakta Charlotte Mansfield på 031–335 64 95 eller charlotte.mansfield@universeum.se vid frågor eller önskemål.

Utställningens fysiska utmaningar låter dig bland annat klättra, bryta arm och hoppa så högt du kan. Men hälsa är mer än rörelse och träning. I utställningens andra del får du lära dig mer om stress och avslappning, hur kroppen fungerar och på vilka sätt samhället kan påverka hur vi mår. Och så får du ta reda på varför skratt smittar!

Med satsningen på ämnet hälsa vill Universeum ge unga kunskap om kroppen och knoppen. Vi vill öka deras möjligheter att göra val för ett frisk liv i balans. Med den nya utställningen, flera engagerande programpunkter och nya uppdrag för skolan hoppas vi inspirera och öka ungas kunskaper i ämnet.

Program

8.00 Frukost

8.30 Introduktion
Moderator Åsa Lindell hälsar välkommen och Ingibjörg Jonsdottir håller ett inledningsanförande på temat Hur mår det unga Sverige?

8.40 Panelsamtal
Ingibjörn, Wilhelm Kardemark och Eva-Karin Bergström samtalar under ledning av Åsa Lindell om hur unga i Sverige mår idag utifrån olika perspektiv.

8.55 Tack till projektets partners

9.00 Premiärtitt i utställningen
Tillsammans med projektets pilotklasser upptäcker vi utställningen på plan 2.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum