Norrköpings kommun

Premiär för kulturpodden Norrköping lounge

Dela

Nu drar kulturpodden Norrköping lounge igång - en podd för alla som gillar Norrköping och kultur, i alla dess former. Premiäravsnittet, som släpps 2 oktober, gästas av Olle Tholén, producent och en av grundarna till filmkollektivet Crazy Pictures.

Vi har ett fantastiskt kulturliv i Norrköping som vi vill få fler att upptäcka. Kultur är så mycket mer än konst, film, musik, dans och teater. Vi kommer få möta färgstarka personligheter inom allt från musik- och filmbranschen till spel- och idrottsvärlden, säger Maria Hultberg, programledare och kommunikationsansvarig på kultur- och fritidskontoret

Namnet Norrköping lounge speglar den känsla som podden vill ge sina lyssnare; ett avslappnat, hjärtligt, roligt och intressant samtal i en skön soffa. Att det blev just podd som kanal beror på att det är den just nu snabbast växande mediekanalen.
– Podd känns som en utmärkt kanal att möta våra intressanta kulturaktörer i och vi hoppas att Norrköpingsborna ska hitta podden och vilja hänga med oss och lyssna på dessa spännande personer som berättar om sitt liv, sitt arbete och sin relation till Norrköping, säger Maria Hultberg.

Premiäravsnittet läggs ut fredagen den 2 oktober klockan 18.00 och gäst är Olle Tholén, producent och en av grundarna bakom filmkollektivet Crazy Pictures. I nästa avsnitt möter vi Mikael Ståhl, konstsamlaren och tidigare fastighetsägare som 10 oktober öppnar sin konsthall Ståhl Collection i Yllefabriken.
– Det finns så många kulturaktörer som vi vill träffa och samtala med, listan på drömgäster är lång, säger Maria Hultberg.

Kulturpodden är en satsning från kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun.
– Under pandemin har det mer än någonsin blivit tydligt att kulturen är en väsentlig del av våra liv och en viktig del av Norrköping. Vi hoppas nå dem som redan älskar kultur men även hitta nya målgrupper som blir nyfikna på kulturlivet i Norrköping, säger Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör.

Podden produceras av Maria Hultberg, programledare och kommunikationsansvarig på kultur- och fritidskontoret, och Andreas Lind, producent och handläggare på kultur- och fritidskontoret, i samarbete med Lisa Nyström och Vincent Messenger, studenter på LiU. Podden spelas in på Campus Norrköping. Musiken till podden är skapad av Kapten studios by KNY, den grafiska profilen har David Örtenblad Savel gjort, som även gjorde årets Kulturnattsaffisch. Bilderna är tagna av Jenny Bennheden Carpvik.

Podden Norrköping lounge finns där poddar finns.

Kontakt:
Maria Hultberg
Titel: kommunikationsansvarig kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011- 15 19 44

_______________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Efter IVO:s granskning – så här arbetar kommunen20.10.2020 18:03:35 CESTPressmeddelande

Det har nu gått en vecka sedan Inspektionen för vård och omsorg (IVO) på en pressträff offentliggjorde sin rapport i ärendet med den treåriga flickan som kallats för Lilla hjärtat. Flickan avled i januari 2020 efter att hon flyttat tillbaka till sina biologiska föräldrar sedan tvångsvården av henne upphört. Så här arbetar Norrköpings kommun nu vidare för att förhindra att någonting liknande händer igen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum