Lidl Sverige

Premiär för Lidl i Mölndal

Dela

Idag öppnade Lidl Sverige en ny butik i Mölndal, nummer 173 i ordningen. Den nyinvigda butiken ligger i kvarteret Hajen på Brogatan och blir granne med nya Mölndal Galleria. Lidl expanderar i hög takt och på sikt är målsättningen att det ska finnas 30-tal butiker i Göteborg.

Butiken ligger i det nybyggda kvarteret Hajen intill det nya stadsdelscentrumet och Mölndal Galleria, strategiskt belägen invid Kungsbackaleden. För bilburna finns parkeringsplatser lättillgängliga och kollektivtrafiken är god för icke bilburna. Mölndal växer och de närmaste åren tillkommer tusentals nya bostäder, arbetsplatser, gator, torg och mötesplatser.

– Vi är jätteglada över att äntligen öppna i en snabbt växande och attraktiv stadsdel. Vi är också stolta över att även i Mölndal nu kunna erbjuda, högsta kvalitet till bästa pris, och välkomnar alla Mölndals-borna till vår nya fräscha butik, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl.

Etableringen i Mölndal är en del av Lidls expansiva tillväxt i Sverige. Dagens 173 butiker ska fram till och med 2020 bli 200 och på sikt är målet 300 butiker i Sverige.

– Göteborg är en av de orter där expansionstakten är som högst och Göteborgsregionen är högt prioriterat för Lidl, fortsätter Christoffer Wennergren. Våra nuvarande 12 Lidl-butiker i regionen ska på sikt bli ett 30-tal. Nu ser vi fram emot nästa butiksöppning i september på Kungsgatan i centrala Göteborg.

Mölndals-butiken har en försäljningsyta på cirka 1320 kvadratmeter och är byggd utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus. Miljötänk är även något som även präglar sortimentet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor.

Dessutom ställer Lidl alltid hårda miljö- och kvalitetskrav på sina leverantörer. 42 procent av varorna i butikerna kommer direkt från svenska leverantörer. Lidl är också den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum