Järfälla Kommun

Premiär för mobil återvinningscentral i Järfälla

Dela

Nu startar Järfälla kommun ett försök med mobil återvinningscentral som ökar tillgängligheten och gör det enklare för fler Järfällabor att sortera sitt avfall. Premiären är söndagen den 7 februari i Kallhäll.

Nu är det dags för mobil återvinningscentral i Järfälla och kommunen hälsar alla invånare välkomna att besöka den. En mobil återvinningscentral blir mer tillgänglig och avlastar även de fasta befintliga återvinningscentralerna.

– Det ska vara lätt att lämna sitt avfall till återvinning. I samarbete med avfallsbolaget SÖRAB förstärker vi därför vår service till alla Järfällabor med en mobil återvinningscentral, säger Crister Bäckström, VA- och avfallschef i Järfälla kommun.

Järfälla kommun arbetar för att mängderna avfall som går till förbränning ska minska, till förmån för återanvändning och återvinning. Kommunen vill dessutom förenkla insamlingen av farligt avfall.

– Redan idag erbjuds en mycket uppskattad tjänst för insamling av farligt avfall till villahushållen, den så kallade ”röda boxen”. Med den mobila återvinningscentralen hoppas vi att även alla hushåll i flerbostadshus ska uppleva att deras behov blir tillgodosedda, berättar Crister Bäckström.

Den mobila återvinningscentralen består av en öppningsbar container inredd med behållare för olika typer av avfall, ett containerflak för mer skrymmande saker samt en lastbil för farligt avfall. Den mobila återvinningscentralen kommer i princip ta emot samma typ av avfall som kan lämnas på de fasta återvinningscentralerna och det finns alltid en rådgivare och en kemist med på plats.

Den mobila återvinningscentralen testas under våren och därefter ska försöket utvärderas. Faller testet väl ut, kan detta bli ett permanent insamlingsalternativ.

Premiär för den mobila återvinningscentralen är söndagen den 7 februari kl. 9–12 vid Bolindervallen i Kallhäll, och söndagen den 21 februari kl. 9–12 på Söderhöjden i Jakobsberg. Övriga tider och mer information om den mobila återvinningscentralen finns på jarfalla.se/avfall.

Mer information

Crister Bäckström, VA- och avfallschef Järfälla kommun, 
crister.backstrom@jarfalla.se, 08-580 289 54

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum