Stiftelsen Skansen

Premiär för nya föreställningar med Cirkus Skansen

Dela

I 44 år har det funnits barncirkus på Skansen. Nu är det dags för en ny säsong och de medverkande cirkusartisterna, som är mellan 13 och 18 år gamla, bjuder på en klassisk cirkusföreställning med inslag av nycirkus. Det ryms också humor och spänning, en clown, magiker och lindans och mycket mera i föreställningen. Premiär söndag 14 januari med öppet genrep på lördag den 13 januari kl 15.00

Cirkusensemble. Foto: Einar Odencrantz/Skansen
Cirkusensemble. Foto: Einar Odencrantz/Skansen

Cirkusdirektör Senorita Felice tar med sina unga stjärnskott på en magisk resa i cirkusens värld där barnen möter den svävande Miss L i sin trapets, clownen Lilla Lily och balanskonstnären La Tarantella på sitt spindelnät av linor. De får se världens starkaste man lyfta världens tyngsta föremål och piraterna från Karibien som tar fram stormseglen högt över manegens golv. Det blir också se trollkonster, cykling på ett hjul och hisnande repnummer. Föreställningen passar barn mellan 4 - 12 år.

De medverkande cirkusartisterna i år är mellan 13 och 18 år gamla. De underhåller publiken i Bragehallen med en klassisk cirkusföreställning med inslag av nycirkus, där det framförs akter med bland annat trolleri, lindans, trapets, jonglering och enhjuling. Några av artisterna är nya för i år och andra är veteraner som varit med i Cirkus Skansens ensemble i 6-7 år. Alla övar sina konster på olika cirkusskolor i stockholmsområdet när de inte är i Bragehallen och förtrollar publiken där.

Föreställningar varje söndag kl 13.00 och 15.00 i Bragehallen fram till och med 22 april. 

Biljetter säljs i huvudentrén och i Skansenbutiken vid Lill-Skansen.
Biljettpriser barn 2-15 år 30 kr  och vuxen 50 kr.

 

Bilder

Cirkusensemble. Foto: Einar Odencrantz/Skansen
Cirkusensemble. Foto: Einar Odencrantz/Skansen
Ladda ned bild
Jonglör på Cirkus Skansen. Foto: Einar Odencrantz/Skansen
Jonglör på Cirkus Skansen. Foto: Einar Odencrantz/Skansen
Ladda ned bild
Jonglör Cirkus Skansen. Foto: Einar Odencrantz/Skansen
Jonglör Cirkus Skansen. Foto: Einar Odencrantz/Skansen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum