Universeum

Premiär för nya Regnskogen 8 juni

Dela

Universeums största satsning någonsin är klar! Nu på onsdag den 8 juni inviger vi den nya Regnskogen. Klockan 9.00 samma dag visas utställningen för pressen. Välkommen på rundvandring och djursläpp!

Nya Regnskogen.
Nya Regnskogen.

Dag: Onsdag 8 juni
Tid: 9.00
Plats: Start i Kafé Tukan, plan 1

Från toppen av det nybyggda, 25 meter höga, kapokträdet får du utsikt över Sveriges största regnskog. Här finns en unik kollektion av djur och växter i 18 000 kubikmeter tropisk värme.

Under vintern och våren har arbetet med att färdigställa den nya Regnskogen pågått för fullt. Allt från massiva betonggjutningar till plantering av de 1 642 växterna från Costa Rica och bygge av nya djurhägn har gått på högvarv. Nu är Regnskogen redo att ta emot nya och gamla besökare som får uppleva sydamerikansk tropik mitt i Göteborg.

Under pressvisningen den 8 juni presenterar Jan Westin, vetenskaplig ledare och zoolog, projektet. Vi gör en rundvandring i Regnskogen med hållpunkter i bland annat Trädkojan, Sengångarberget, Regngrottan och Flodtemplet. Djurvårdarna släpper ut många av de djur som ska bo i Regnskogen, både sådana som funnits på Universeum i flera år och för oss nya arter.

Presentation och rundvandring beräknas ta cirka en timme. Efter rundvandringen finns möjlighet att intervjua ansvariga för projektet, vetenskapliga ledare och djurvårdare.

Vi är tacksamma om ni föranmäler deltagande till Charlotte Mansfield på 031–335 64 95 eller charlotte.mansfield@universeum.se.

Kontakter

Bilder

Nya Regnskogen.
Nya Regnskogen.
Ladda ned bild

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum