ŠKODA Sverige

Premiär för nya SKODA OCTAVIA – storsäljaren som blivit ännu smartare

Dela

Med ny design, ny uppkopplad teknik och ännu bättre säkerhetsteknik är nya uppdaterade SKODA OCTAVIA smartare än någonsin tidigare. Precis lika rymlig och effektiv, men nu också med uppkopplade tjänster för ett enklare bil-liv och snabb hjälp när den behövs som allra mest.

– Ny design och nya strålkastare med LED-teknik 
– Omarbetad interiör med mer elegant känsla 
– Helt nya infotainmentsystem med större skärmar och smartare innehåll 
– Uppdaterade förarassistans- och säkerhetssystem för säkrare och enklare resa 
– SKODA Connect med smart mobiltelefon-app 
– 20 år och 94 549 sålda OCTAVIA i Sverige 
– Pris från 190 600 kronor för 1,0 TSI 115 hk 
– Premiär hos svenska återförsäljare vecka 10

SKODAs storsäljare OCTAVIA uppdateras både till det yttre och inre – och har 20-årsjubileum på den svenska marknaden. Den nya exteriördesignen med nya strålkastare följer det nya designspråket som först lanserades på nya SUPERB och nu nyligen i sitt nästa steg genom KODIAQ. Samtidigt uppdateras det inre med smart och uppkopplad teknik för att göra resan och bilägandet ännu smidigare. 
Sedan den allra första OCTAVIA-bilen registrerades i Sverige 1997 – för 20 år sedan – har 94 549 bilar sålts. Under samma period  har det sålts fler än fem miljoner OCTAVIA-bilar globalt där modellen under 2016 också stod för mer än 40 procent av den totala SKODA-andelen.

OCTAVIA uppdateras över hela modellprogrammet, men först att lanseras i Sverige är OCTAVIA i hatchback- och kombi-utförande. Svensk premiär hos återförsäljarna sker vecka 10 – men redan nu går bilen att beställa.

Ny design och ny teknik 
Fronten med sina tvådelade strålkastare, likt KODIAQ, har fått större och mer markerad grill samt större luftintag. Strålkastarna har halogen-teknik i Ambition-utförande men redan från Style-nivå är strålkastare med full LED-teknik standard. Bakljusen är också av LED-teknik och beroende på bakaxel har spårvidden bak ökat med 20 respektive 30 millimeter. 
Interiört dominerar det nya infotainmentsystemet med större pekskärm, 8,0 respektive 9,2 tum beroende på version, tillsammans med nya materialval. I topp-infotainmentsystemet, Columbus, finns bland annat trådlös nätverkspunkt för LTE-internet och navigering genom Google Earth tillgängligt.

Standard på samtliga versioner är nya SKODA Connect som ger föraren full koll över sin bil och kan ge både hälsostatus och förslag på servicetider. Föraren har också möjlighet att kontrollera bilens position och styra vissa av bilens funktioner. SKODA Connect kan också automatiskt kontakta larmcentralen och larma efter hjälp om bilen är inblandad i en olycka. Dessutom kan föraren få icke-akut hjälp genom portalen och boka service. 
Systemet SmartLink ingår också i standardutrusningen och ger möjlighet att spegla en smarttelefons innehåll direkt i bilens display. Teknik för för trådlös laddning av mobiltelefonen, finns också tillgängligt.

Uppdaterad autobroms och ny drivlina 
Nya uppdaterade OCTAVIA har också förbättrade förarassistans- och säkerhetssystem, bland annat den standardmonterade autobromsen med fotgängarskydd. System som Trailer Assist, döda vinkel-varnare och Rear Traffic Alert är också nya och ger en både enklare och säkrare resa.

Nya OCTAVIA erbjuds med totalt sex motoralternativ med bensin, diesel och gasdrift. Fyrhjulsdrift och DSG-automatväxellåda finns som tillval och en helt ny drivlina är eftertraktade TDI150 med 4x4 och ny 7-växlad DSG-automatväxellåda med våtlamell. För första gången erbjuds dessutom aktivt chassi, DCC, där föraren genom knapptryckning kan anpassa chassits hårdhet beroende på underlag och körsätt.

Precis som tidigare erbjuder OCTAVIA Combi ett av klassens absolut största lastutrymmen med hela 610 liters kapacitet, alternativt 1 740 liter med baksätet nedfällt. Elektronisk baklucka, dubbla USB-uttag i baksätet, inbyggda bord på baksidan av framstolarnas ryggstöd och medtagbar LED-ficklampa i bagageutrymmet är bara några av de alla Simply Clever-lösningarna som finns tillgängliga, självklart tillsammans med isskrapan i tanklocket. 
Från utrustningsversionen Style är bland annat full-LED-strålkastare, eluppvärd ratt och 8-tums pekskärm med infotainmentsystemet Bolero standard.

Nya OCTAVIA och OCTAVIA Combi lanseras i Sverige under vecka 10 och senare i vår lanseras uppdaterade versioner av såväl OCTAVIA RS som OCTAVIA Scout.

Motorer och priser 
Bensin 
1,0 TSI 115 hk – 200 500 kr (Lanseringspris 190 600 kr) 
1,4 TSI 150 hk – 217 500 kr 
1,8 TSI 180 hk Style – 243 400 kr 
1,8 TSI 180 hk DSG 4x4 Combi Style – 269 200 kr

Fordonsgas 
1,4 TSI G-TEC 110 hk – 227 400 kr

Diesel 
1,6 TDI 115 hk – 224 800 kr 
2,0 TDI 150 hk – 234 700 kr 
2,0 TDI 150 hk 4x4 Combi – 246 000 kr 
2,0 TDI 150 hk 4x4 DSG Combi – 253 500 kr (Ny drivlina!) 
2,0 TDI 184 hk 4x4 DSG Combi Style – 287 300 kr

Tillägg: 
Combi +4 300 kr 
DSG +14 500 kr 
4x4 +7 000 kr 
Style-version +15 300 kr (värde mer än 40 000 kr)

Dragpaket – 6 900 kr 
Avtagbar dragkrok, dubbelsidig vändbar bagagerumsmatta. 230 V-uttag i baksätet, elektrisk öppning/stängning av bakluckan (endast combi), flyttbart lastförskjutningsnät (endast combi).

Drag- och Webasto-paket – Kampanjpris 9 900 kr 
Webasto, avtagbar dragkrok, dubbelsidig vändbar bagagerumsmatta. 230 V-uttag i baksätet, elektrisk öppning/stängning av bakluckan (endast combi), flyttbart lastförskjutningsnät (endast combi).

Komfortpaket Media Plus (endast till Ambition) – Kampanjpris 6 900 kr 
Parkeringssensorer bak, Tre-ekrad multifunktionsratt för infotainment/telefon, farthållare, Bluetooth, infotainment Bolero, SmartLink.

Premiumpaket (endast till Style) – 12 900 kr 
Delläderklädsel, infotainment navigation med SD-kortplats, AUX & USB, sunset - extratonade sidorutor bak och bakruta, parkeringssensorer fram och bak, SmartLink, adaptiv farthållare (radar, anpassar farten till framförvarande fordon), Soundsystem Canton 8 högtalare + 1 center + 1 subwoofer, optical park assist och backkamera.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum