Volkswagen Personbilar

Premiär för nya Volkswagen e-up! – nu med längre räckvidd och lägre pris

Dela

På bilsalongen i Frankfurt, 10-22 september, premiärvisar Volkswagen den senaste versionen av eldrivna e-up!. Den smidiga bilen är idealisk i staden och att pendla med. 70 % högre batterikapacitet ger nu en räckvidd upp till 260 km. Med e-up! gör Volkswagen också e-mobiliteten överkomlig för fler. Grundpriset i Sverige startar på 273 600 kronor, innan avdragen klimatbonus, vilket är ett lägre grundpris jämfört med föregångaren.

Nya Volkswagen e-up! får avsevärt längre räckvidd: upp till 260 km.
Nya Volkswagen e-up! får avsevärt längre räckvidd: upp till 260 km.
 • 70 % ökad batterikapacitet: från 18,7 till 32,3 kWh
 • Avsevärt längre räckvidd för vardaglig körning: 260 km (WLTP)
 • Snabbladdning: 0 till 80 % på endast 60 minuter med 40 kW-snabbladdning
 • Lägre grundpris: 273 600 kronor, innan avdragen klimatbonus
 • Kvick och smidig: 0-100 km/h på 11,9 sek
 • Mångsidig: Fyra dörrar, fyra säten och ett bagageutrymme på upp till hela 941 liter
 • Förstklassig utrustning: Automatisk klimatanläggning, Lane Assist, maps + more
 • App: Batterihantering och navigation via smartphone
 • Lång garanti på batteriet: 8 år eller 160 000 km
 • Nedräkningen har börjat: Försäljningstart i början av oktober

Trots sina kompakta yttermått är e-up! en fullfjädrad bil för fyra. Den erbjuder smart mobilitet och utsläppsfri körning – för företag, som företagsbil och för privatpersoner.

Nya battericeller med betydligt högre energikapacitet har förlängt räckvidden för e-up! ytterligare. Batterikapaciteten har utökats från 18,7 till 32,3 kWh (+70 %). I vardagliga körsituationer och under gynnsamma förhållanden ger detta bilen en räckvidd upp till 260 km, enligt WLTP (föregångaren: 160 km enligt WLTP). Elförbrukningen förväntas ligga på 12,7 kWh/100 km. 

Vid snabbladdning tar det endast 60 minuter att ladda batteriet från 0 till 80 % via en 40 kW-likströmssnabbladdare. Att ladda batteriet fullt via en laddbox (för laddning hemma) eller en allmän laddningsstation (3,6-7,2 kW växelström) går på 4 till 5 timmar. Laddningen kan förprogrammeras, startas och avbrytas via en smartphone och appen ”maps + more” (standard) liksom via appen We Connect (tillval). Via båda dessa appar kan man även styra det stationära luftkonditioneringssystemet (standard) i e-up!.

Körglad och ekonomisk

e-up! erbjuder inte bara miljömässiga fördelar utan är dessutom kul att köra. Bland annat tack vare bilens låga tyngdpunkt, som i sin tur beror på att batteriet integrerats i golvet. Den 61 kW starka elmotorns maximala vridmoment finns tillgängligt så fort man börjar köra – från första metern. Accelerationen 0-100 km/h klaras av på 11,9 sekunder och topphastigheten ligger på 130 km/h.

Nya e-up! gör dessutom att e-mobiliteten blir mer överkomlig rent ekonomiskt. Det som gjort det lägre priset möjligt är de stordriftsfördelar som de höga produktionsvolymerna innebär. Volkswagen planerar att ha fler elbilar än någonsin i sitt modellutbud och när det gäller e-up! pekar prognoserna på att tillverkningsvolymen kommer att öka betydligt jämfört med föregångaren.

Generös standardutrustning

Med e-up! erbjuder Volkswagen en mångsidig fyrdörrarsbil med elegant design och generös standardutrustning. I denna ingår bland annat:

 • Bluetooth handsfree
 • Automatväxellåda
 • 2D-instrumentpanel i ”Black Cube”
 • Automatisk luftkonditionering ”Climatronic”
 • Filhållningsassistenten ”Lane Assist”
 • LED-varselljus i C-formad eldriftsdesign
 • ”maps + more dock” som smartphonedocka med Bluetooth och laddning
 • Appen ”maps + more” gör det möjligt att integrera sin smartphone med bilen fullt ut (inklusive batteristatusdisplay och batterihanteringssystem, navigationsenhet som också visar laddningsstationer, avläsning av vägmärken, funktion för insamling av färddata, och integrering av multimedialt innehåll)
 • Sätesklädsel i ”Fusion Grey”-design
 • Röststyrning av navigationssystemet och radion
 • Volkswagen-emblem i ny design
 • Centrallås, farthållare, parkeringssensorer

Med tillvalspaket och enskilda komponenter erbjuder e-up! många möjligheter till individuell anpassning. ”e-up! style”, en ännu mer förfinad version av Volkswagens minsta eldrivna modell, kommer också att erbjudas kunderna. Standardutrustningen för denna version kommer bland annat att vara kompletterad med:

 • Tak och sidobackspeglar lackerade i kontrasterande färg (svart eller vitt)
 • 3D-instrumentpanel i ”Sharkskin” med blå bakgrundsbelysning
 • Instegslister i aluminium fram, prydda med ”e-up”-logo
 • 15"-lättmetallfälgarna ”Blade”
 • Tonade rutor
 • Tröskellister lackerade i karossfärgen
 • Sätesklädsel i ”Cross”-design

Den utsläppsfria kompaktbilen erbjuder förvånansvärt mycket plats ombord för fyra personer. Även bagageutrymmet imponerar; med variabelt lastgolv, ett asymmetriskt nedfällbart baksäte som ger stor flexibilitet, och med en volym på 251 liter med passagerare i baksätet. Med fällda baksäten växer bagageutrymmet till SUV-liknande 941 liter.

Lägre pris än föregångaren − säljstart i början av oktober

E-mobiliteten ges olika former av subventioner och stöd runt om i världen. I Sverige klassas eldrivna e-up! som klimatbonusbil, vilket ger en preliminär statlig bonus på 60 000 kronor för privatköpare. Det lägre priset jämfört med föregångaren och klimatbonusen gör e-up! till en attraktiv bil också ur ett ekonomiskt perspektiv.

Nya e-up! släpps för beställning på den svenska marknaden i början av oktober. Det rekommenderade cirkapriset på den svenska marknaden är 273 600 kronor (med klimatbonus: 213 600 kronor). I samband med försäljningsstarten kommer det också att öppnas ett attraktivt erbjudande för privatleasing via Volkswagen Financial Services. De första bilarna beräknas komma till Sverige under första kvartalet 2020.

Volkswagens batterigaranti på 8 år eller 160 000 km svarar för ännu bättre ekonomisk trygghet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Volkswagen e-up! får avsevärt längre räckvidd: upp till 260 km.
Nya Volkswagen e-up! får avsevärt längre räckvidd: upp till 260 km.
Ladda ned bild
Trots sina kompakta yttermått är e-up! en fullfjädrad bil för fyra.
Trots sina kompakta yttermått är e-up! en fullfjädrad bil för fyra.
Ladda ned bild
Snabbladdning 0 till 80 % tar endast 60 minuter.
Snabbladdning 0 till 80 % tar endast 60 minuter.
Ladda ned bild
e-up! erbjuder smart mobilitet och utsläppsfri körning.
e-up! erbjuder smart mobilitet och utsläppsfri körning.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Volkswagen återupptar produktionen den 20 april16.4.2020 10:48:27 CESTPressmeddelande

Märket Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau (Tyskland) och Bratislava (Slovakien) från och med den 20 april. Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april. I maj återupptas produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko. En 100-punktsplan för maximalt hälsoskydd för anställda har tagits fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum