Svenska Friidrottsförbundet

Premiär för RM i hinderbanelöpning

Dela

3-4 juli 2021 kommer Sveriges första riksmästerskap i OCR (hinderbanelöpning) att äga rum i Krusgårdsparken i Eskilstuna. Det är Eskilstuna Friidrott som arrangerar mästerskapet.

– Det är verkligen både roligt och spännande att kunna bjuda in till första riksmästerskapet i OCR-löpning någonsin. Det har varit en process som pågått under ett par år, och det känns väldigt bra att OCR-löpningen nu också blir en del av friidrottsfamiljen. RM är ett första steg mot SM-status, så jag hoppas och tror på stora startfält och fina prestationer! Att premiärupplagan sker i Eskilstuna känns naturligt med tanke på att Eskilstuna Friidrott är lite av föregångare och har visat ett stort engagemang, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet.

Även Eskilstuna Friidrott gläds över att få arrangera Sveriges första riksmästerskap i OCR.

– Det känns spännande och jag är övertygad om att vi kan skapa ett mycket bra arrangemang, bland annat för att vi har ett bra samarbete med Destination Eskilstuna/Eskilstuna kommun. Riksmästerskapet kommer lyfta upp OCR/ hinderbanelöpningens status i Sverige, vilket är bra för sportens framtid på alla sätt och rekrytering av nya utövare, säger Jani Forsman, sportchef i Eskilstuna Friidrott.

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum