Uppsala Konsert & Kongress

Premiär för Vinterjazzen i Uppsala

Dela

Den 29 januari är det premiär för Vinterjazzen på Uppsala Konsert & Kongress. En härlig jazzfest fylld av konserter, improvisation och kreativitet. Ett pärlband av fantastiska jazzmusiker fyller scenerna och när kvällen går mot natt bjuds det på äkta jazzfestivalsmanér in till jam.

Lyssna på några av våra främsta jazzstjärnor som Ida Sand och Daniel Karlsson Trio, njut av en tonsatt brunch och styrdansa till Peter Lind & The Cabaret. Den lysande pianisten Christian Sands besöker Sverige för första gången i eget namn. Festligheterna fortsätter ända fram till tolvslaget!

Vinterjazzen, som arrangeras av UKK och Uppsala Jazz Club, är en blinkning till den uppskattade festivalen Winter Swing som anordnades 1991-2007 av Uppsalamusikern Björn Sjödin. Björn har även ett finger med i spelet i Vinterjazzen där han är delaktig i både planering och som medverkande musiker.

Program i urval: 
Lekisjazz (separata biljetter, ej festivalpass)
Brunch med livemusik (fri entré)
Tedans till Peter Lind & The Cabaret Band 
Swedish Swing Society
Ida Sand
Daniel Karlsson Trio
Christian Sands
Jam/Efterfest
Fler artister presenteras inom kort!

Christian Sands (US)

Sands kompositioner rör sig från stillsam, poetisk pianojazz som flirtar med 70-talets diton till storslagna, biffiga låtar där trion fyller ut klangvärlden på ett närmast symfoniskt vis. Det är dynamiskt, coolt och lyxigt. Och det är snyggt, så snyggt!

Jazzälskare som njutit av basisten Christian McBrides trio har med all säkerhet stött på pianisten Christian Sands. Sina unga år till trots är Sands allt annat än en rookie. Han har spelat in flera skivor i eget namn och anlitats av stora namn som Gregory Porter och Esperanza Spaulding. Det här är riktigt lyxig, matig och härlig pianojazz!

På senaste skivan ”Be Water” (2020) har Sands inspirerats av vatten och dess många uttryck. Från porlande bäckar till kraftfulla hav. Skivan är hans nionde album i eget namn och det tredje på labeln Mack Avenue Records. Konserten på UKK blir Sands första i Sverige med den egna trion.

Line-up: 
Christian Sands - piano
Yasushi Nakamura - bas
Clarence Penn - trummor

Ida Sand

Ida Sand är en av landets främsta souljazzvokalister och en skicklig pianist. Hon är nu aktuell med sitt sjätte och mest personliga album hittills, där hon både producerat och skrivit all musik och text. Sand skapar en alldeles egen soul- och gospeldoftade jazzhybrid inspirerad av ikoniska låtskrivare som Joni Mitchell, Carole King och Paul Simon.

Daniel Karlsson trio

Hyllad pianotrio med kapellmästare Daniel Karlsson i spetsen. Här får den nordiska jazzmelankolin sällskap av lekfulla improvisationer och en passionerad musikalisk djärvhet.
Daniel Karlsson Trio har etablerat sig stadigt på den europeiska jazzscenen. Sex album har släppts och belöningar har kommit i form av Grammis, Jazzkatt och Gyllene Skivan. I år har kapellmästaren även fått emotta Svensk Jazz utmärkelse Jazzkannan.

Läs mer om Vinterjazzen på www.ukk.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum