Statens Medieråd

Premiär i dag för nya No hate-filmerna

Dela

Såra ingen. Det är budskapet i den första kortfilmen mot näthat som nu släpps, lagom till No hate-dagen i morgon den 4 november. Anders Rune, prisbelönt regissör, har arbetat med filmerna, och medverkande är ”vanliga” barn och unga som berättar sina historier.

– De har verkligen delat med sig av vad de tycker och känner. Jag är sjukt nöjd, och jag hoppas att många kan känna igen sig och att filmerna sprids som löpeldar på No hate-dagen och alla andra dagar, säger projektledaren Johnny Lindqvist.

Kortfilmerna – denna första är 37 sekunder – ska spridas i sociala medier och riktar sig framför allt till barn och unga. Syftet är att öka kunskap och motverka hat och hot på nätet. Filmerna utgår från No hate speech movement-kampanjens fyra konkreta och enkla råd för ett bättre internet: ”Var kritisk”, ”ljug inte”, ”såra ingen” och ”säg till”. 

Till stämningen i den första filmen bidrar låtskrivaren Cajsa Siik med sin låt Birds.

Se kortfilmen (37 sek)  https://youtu.be/VU1BDAoo6Eg

Lyssna på Cajsa Siiks ”Birds” https://open.spotify.com/track/6RtJtmYkoBUF9cgPACKyVl

Nyckelord

Kontakter

Om

Statens Medieråd
Statens Medieråd
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år.

Följ Statens Medieråd

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Statens Medieråd

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum