AcadeMedia

Premiärdags för Blanka Talks!

Dela

Imorgon är det äntligen dags för det första avsnittet av Blanka Talks – en ny internationell talkshow av och för lärare. Temat för premiäravsnittet är “den viktiga läraren”.

-Det känns jättekul att vi äntligen kör igång och jag hoppas att många lärare runt om i Sverige och övriga världen kommer att följa oss, säger Anna-Karin Berg, internationaliseringsansvarig för Drottning Blankas Gymnasieskola. 

Samtalen i talkshowen kommer att vara på det mer personliga planet och kretsa kring allt ifrån undervisningssituationer till specifika händelser som inspirerat i rollen som lärare.  

-Vi vill ge inblickar i hur en lärares vardag kan se ut i andra länder, det finns så mycket som vi kan lära genom att bara prata med varandra. Under pandemin har många saknat möjligheterna till internationella utbyten så det känns bra att nu kunna erbjuda en ny digital arena, säger Anna-Karin Berg. 

Varje avsnitt kommer att ha olika teman och samarbetspartnern Varkey Foundation hjälper till med att sätta en samman en spännande mix av deltagare. 

Här kan du se det första avsnittet (25 nov, 16.00 svensk tid)

Här kan du läsa mer om Blanka Talks

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 27 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang vilket ska genomsyra såväl medarbetarnas som elevernas arbete och resultat. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum