Dramaten

Premiären av De andra ställs in

Dela

Dramatens teaterchef Eirik Stubø har i samråd med dramatikern och skådespelaren Jan Waldekranz beslutat att ställa in premiären av den nyskrivna pjäsen De andra.

-Det är ett undersökande arbete som den här gången inte nått hela vägen fram, därför har jag och Jan Waldekranz kommit överens om att det inte är rättvist vare sig mot uppsättningen eller publiken att gå till premiär. Vi hoppas att i framtiden återuppta arbetet med De andra, som lyfter intressanta frågor om utanförskap och vad som styr våra liv och våra möjligheter, säger teaterchef Eirik Stubø.

Uppsättningen rymde också ett forskningsprojekt med Karolinska Institutet om teatern som bidragande faktor till social hållbar utveckling.

 -Ett spännande samarbete som vi hoppas kunna fortsätta med i framtiden, säger Eirik Stubø.

De två rollerna i föreställningen skulle ha spelats av Jan Waldekranz och Electra Hallman. Föreställningen skulle haft premiär den 24 januari på Målarsalen.

Köpta biljetter till vårens inställda föreställningar bytes eller återlöses. Alla föreställningar ställs in och berörd publik kommer att kontaktas av Dramaten.

Kontakter

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Bergmanfestivalen: Madame Nielsen är tillbaka med en urpremiär om nationalismen i Europa10.8.2018 12:53Pressmeddelande

Den internationellt hyllade danske författaren, dramatikern, musikern och performancekonstnären Madame Nielsen deltog för första gången under Bergmanfestivalen 2016 då hon på ett hotell under tre kvällar öppnade upp sin Salong Madame Nielsen för publiken och inbjudna gäster. Nu återvänder hon med Topographies of Paradise. Urpremiär på Målarsalen den 25 augusti.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum