Dramaten

Premiären av Dramatens uppsättning av Hamlet ställs in

Dela

Regissören Jenny Andreasson kan på grund av sjukdom inte slutföra sin uppsättning av Shakespeares Hamlet . Premiären den 22 januari och vårens planerade föreställningar ställs därför in.

– Jenny Andreasson är en av våra främsta regissörer, med flera uppmärksammade uppsättningar bakom sig, bland annatSlott i Sverige De oskyldiga och Chéri , och senast Kriget har inget kvinnligt ansikte av nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj. Nu får vi vänta med Hamlet, det är tråkigt men sådant händer – och vi ser fram mot att ta upp våra planer med Jenny så snart hon är tillbaka, säger teaterchef  Eirik Stubø. 

Köpta biljetter till vårens inställda föreställningar bytes eller återlöses. All berörd publik kommer att kontaktas av Dramaten.

För mer information:

Emma Englund 
Pressansvarig (vik) 
08-6656175 
0703-726175 
emma.englund@dramaten.se

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum