studentum.se

Premiären för virtuell utbildningsmässa drog många besökare

Dela

Söktjänsten studentum.se bjöd in studieintresserade till en virtuell utbildningsmässa i 3D-format där både besökare och utställare fick en känsla av att vara fysiskt på plats – men helt digitalt. “Den digitala mässplattform som vi använt är verkligen något utöver det vanliga”, säger Madeleine Hansen, Communcations Manager - Client Marketing på Educations Media Group Sverige

Söktjänsten studentum.se, som är en del av Educations Media Group, har med anledning av covid-19 arrangerat digitala utbildningsmässor för att hjälpa studieintresserade att hitta sin eftergymnasiala utbildning. Första mässan hölls i våras och den 30 september var det dags igen – men den här gången i en helt virtuell miljö. Blivande studenter fick möjlighet att chatta, se föreläsningar och ta del av informationsbroschyrer från deltagande skolor på en mässa i 3D-format. 

– Den digitala mässplattform som vi använt för första gången i höst är verkligen något utöver det vanliga. Den skapar en känsla av att vara på en fysisk mässa, men allt är digitalt. Vi har haft olika mässhallar där varje utställare har sin egen monter och avatarer som hälsar välkommen i en digital reception. Vi har även gjort det möjligt för besökarna att live-chatta och ha videosamtal med utställarna bland mycket annat. En häftig upplevelse för alla inblandade och vi är glada att ha kunnat utveckla vårens mässa ytterligare, säger Madeleine Hansen, Communications Manager - Client Marketing på Educations Media Group Sverige. 

Närmare 3 500 personer besökte mässan och de 18 skolor som deltog. 62 procent av alla besökare lämnade en intresseanmälan på någon av de utbildningar som skolorna erbjuder och över 8 000 meddelanden utbyttes i live-chattarna mellan besökare och skolor. 

– Vi är så nöjda med mässan, som är den första av många som Educations Media Group arrangerar på samma plattform under hösten. Det här är ett bra exempel på att mycket går att göra digitalt just nu, säger Madeleine Hansen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

studentum.se
studentum.se
Karlavägen 104
115 26 Stockholm

https://www.studentum.se/

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.

 

Följ studentum.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från studentum.se

Digitala Vägledarträffen 20205.5.2020 13:23:47 CESTPressmeddelande

Vägledarträffen arrangeras för fjärde året i rad av studentum.se och gymnasium.se som båda är en del av Educations Media Group. Under en förmiddag bjuds studie- och yrkesvägledare in till inspirerande föreläsningar med olika teman som rör skolans värld med fokus på vägledning och utbildningsmöjligheter. Med hänsyn till rådande omständigheter väljer EMG att ställa om istället för att ställa in och fredagen den 8 maj är det dags för den första digitala Vägledarträffen.

YH-mässorna 2020 ställs in med anledning av coronaviruset COVID-1912.3.2020 09:30:00 CETPressmeddelande

Efter rekommendation från folkhälsomyndigheten har regeringen beslutat att större sammankomster inte får hållas. YH-mässorna som var tänkta att hållas i Malmö den 26 mars respektive Göteborg den 31 mars ställs in med anledning av coronaviruset COVID-19. Kvalitetssäkring studentum.se väljer att ställa in mässorna då ett uppskjutande skulle innebära ett sämre utfall för både besökare och utställare. studentum.se vill att YH-mässorna ska hålla en hög kvalitet och ser fram emot YH-mässorna 2021. Berörda parter studentum.se förstår att detta kan väcka frågor hos utställare, besökare och andra berörda parter och uppmuntrar de med frågor att komma i kontakt med oss.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum