Kalmar Öland Airport

Premiärsöndag på flygplatsen - Andorra direkt från Kalmar

Dela

På söndag den 11 mars går premiärturen från Kalmar till Pyrenéerna och Andorra. Ett litet furstendöme på gränsen mellan Spanien och Frankrike, med 30 mil pist och 300 soldagar om året.

Planet är fyllt med skidentusiaster till sista plats. Flygningen görs med en Boeing 737-800 och planet landar i spanska Lleida, ca 2,5 h bussresa från skidorten.

”Vi är glada över att kunna skicka iväg en fullbokad maskin på söndag", kommenterar Ulf Östmark, VD på Quality Travel, som är arrangör av resan.

Det har varit ett mycket stort intresse för resmålet och de 189 platserna bokades snabbt. Redan i september var flyget fyllt till tre fjärdedelar.

Andorra är idag mest känt för sin upplevelserika skidåkning. Med pister belägna på över 2 500 meters höjd är det ett av de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa. Andorra är också ett taxfree land som erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer och shopping.

”Vi är glada över att gensvaret för en ny produkt varit så stort. Vi hoppas naturligtvis på att resan ger mersmak och att resmålet återkommer från Kalmar nästa år”, säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport.

Skidområdet Andorra består av två skidsystem: Grandvalira med 210 km pist, 67 toppmoderna liftar och 118 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader samt Vallnord, uppdelat i två system Arcalís och Arinsal/Pal, vart och ett med sin speciella karaktär och nära 100 km pistlängd.

”Vi kan rapportera utmärkta snö- och väderförhållanden i Andorra, så förutsättningarna för en fantastisk vecka är mycket goda”, hälsar och avslutar Ulf Östmark, VD Quality Travel.

Nyckelord

Kontakter

Ulf Östmark, VD Quality Travel, ulf@qtravel.se +46 708402200
Karin Lagerlöf, Marknadschef Kalmar Öland Airport, karin.lagerlof@kalmarairport.se +46 480459019

Bilder

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - Now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett av Kalmar Kommun helägt bolag som i samverkan med kommunen och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Varje dag flyger närmre 700 människor till eller från Kalmar Öland Airport. Vi har runt 50 reguljära avgångar i veckan till Stockholm Arlanda och Bromma, varifrån du smidigt kan ta dig vidare till i princip hela världen. Vi har också en omfattande chartertrafik till Grekland, Kroatien, Spanien och Turkiet.

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Lågtryck ute men högtryck i reseförsäljningen hos Ving - mer än en fjärdedel av Vings resor från Kalmar Öland Airport är redan bokade9.1.2018 11:59Pressmeddelande

Pressmeddelande från Ving 2018-01-09 Vings sommarkampanj är igång för fullt och januari brukar vara den månad då flest resor bokas. Från Kalmar Öland Airport går fortsatt direktflyg till Mallorca och Rhodos samt till Kroatien, vilket är en nyhet från Kalmar. Hela 28 procent av resorna är redan bokade och allra bäst bokat är Kroatien där 72 procent av platserna är bokade.

37 % upp när Ving släpper nästa vinters resor från Kalmar14.12.2017 11:17Pressmeddelande

Lagom till julhelgerna släpper Ving de flesta av nästa vinters resor till försäljning. Nu finns resorna bokningsbara på Ving.se, bland dem Vings direktflyg från Kalmar Öland Airport till Gran Canaria som får en förlängd säsong med två extra avgångar i april 2019 samt fler platser under vintersäsongen. Nästa vinter ökar Ving volymen med 37 procent till Gran Canaria. En större flygmaskin sätts in samt två extra avgångar läggs till i april. – En av de största bokningsperioderna av resor är i januari och vi vet av erfarenhet att många använder ledigheten under julhelgerna till att planera kommande semesterresor, det är då man hinner prata ihop sig med sitt ressällskap i lugn och ro. Det känns lite extra roligt att vi kan erbjuda fler resor till populära Gran Canaria från Kalmar nästa år, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving. – Vi är mycket glada för att Ving både utökar kapaciteten och förlänger säsongen till Gran Canaria, en av de absoluta favoritdestinationerna från Kalmar. Att fl

Bioflygbränsle mellan Kalmar och Stockholm29.8.2017 09:02Pressmeddelande

Som ett led i Kalmar Öland Airports hållbarhetsarbete och som en första konkret satsning på fossilfritt flygbränsle lokalt, kommer det under Kalmarsundsveckan att finnas bioflygbränsle i flygplatsens tankanläggning. Huvudsyftet med satsningen är att informera och engagera genom att visa på möjligheterna att minska de fossila koldioxidutsläppen, under en vanlig dags flygningar mellan Kalmar och Stockholm. Den 30-31 augusti kommer det finnas bioflygbränsle motsvarande den totala bränsleförbrukningen för nio flygresor mellan Kalmar och Stockholm, i flygplatsens tankanläggning. Volymen motsvarar en ganska normal dags flygningar till huvudstaden. Hållbarhetsfrågan har en central roll i flygplatsens arbete framåt varför man valt att göra det här under Kalmarsundsveckan, regionens egen hållbarhetsvecka. ”Förutom en ren miljövinst så ser vi detta som ett bra tillfälle att öka allmänhetens och resenärernas känndedom om bioflygbränsle och de möjligheter som finns att vara med och påverka”, komme

Pressmeddelande från Ving: Kroatien - nyhet från Kalmar Öland Airport16.8.2017 10:53Pressmeddelande

Det blir två avresor från Kalmar, den 9 och 16 maj 2018, med Vings eget flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia som genomför flygningen med en Airbus A321 med 212 flygstolar per avgång. – Kroatien har ökat i popularitet bland svenskarna de senaste åren och det är extra roligt att kunna erbjuda kalmariterna resor till landet från sin hemmaflygplats. Avresan den 9 maj är dessutom perfekt för semester över Kristi Himmelsfärd, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving. – Vi är oerhört glada för att Ving sätter ytterligare ett resmål från Kalmar och att det blir Kroatien, som vi vet är efterlängtat bland resenärerna, säger Karin Lagerlöf, marknadschef, Kalmar Öland Airport. Prisexempel: Avresa från Kalmar 16/5 med boende i dubbelrum inkl frukost och delvis havsutsikt på nyrenoverade Sentido Bluesun Berulia i Brela från 4 975 kr/person. Avresa från Kalmar 16/5 med boende i enrumslägenhet utan balkong på Zaja Apartment i Baska Voda från 2 975 kr/person. Vings program från Kalmar somma

Pressmeddelande från Ving 2017-07-26 : Nu utökar Ving antalet platser från Kalmar - 150 procent fler platser till Rhodos sommaren 201827.7.2017 16:29Pressmeddelande

Redan i juni släppte Ving upp nästa sommars resor från Kalmar till försäljning. Nu utökar researrangören programmet med 1908 platser till den populära semesterön Rhodos, direkt från Kalmar Öland Airport. Sedan tidigare erbjuder Ving resor till Mallorca under perioden 24 april – 25 september samt resor till Rhodos under perioden 9 maj – 13 juni. Nu mer än fördubblas antalet platser till Rhodos då Ving även kommer att flyga varje söndag under perioden 5 augusti – 30 september, med det egna flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia. – Vi vet att det är mycket uppskattat att kunna flyga från sin lokalflygplats. Mallorca och Rhodos är dessutom två av våra absolut populäraste resmål så det är roligt att vi kan erbjuda just de resmålen med direktflyg från Kalmar Öland Airport, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving. – Vi är glada för att Ving fortsätter växa från Kalmar. Ett bra utbud av fritidsresande är viktigt för regionen och fler resor till härliga Rhodos är en klar bonus för alla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum