Röda korset

Presenttips inför mors dag

Dela

Sista söndagen i maj är det mors dag och då vill många uppmärksamma sina mammor, bland annat med en present. Tipsa gärna era läsare om att handla en present i vår gåvoshop och på så sätt både uppvakta sin egen mamma och ge ett välbehövligt stöd till andra mammor runt om i världen. Vi har fina bilder på våra särskilda mors dags-presenter som ni gärna får använda och en text som ni kan klippa och klistra ifrån.

Låt mamma hjälpa en annan mamma på mors dag!

Den perfekta mors dag-presenten hittar du i Röda Korsets gåvoshop. Där kan du köpa gåvor som räddar liv världen över, och du får ett fint digitalt gåvobevis med en personlig hälsning att skicka till den mamma du vill hylla.

Välj bland katastrofpaket med mat och filtar, nödmat till undernärda barn, vaccinationer eller varför inte en barnmorska som ger mammor och barn en tryggare förlossning.

Röda Korset kämpar varje dag för att stötta mammor världen över. Från mobila hälsokliniker med barnmorskor i Somalia till sjukvård i Syrien och besök hos ensamma äldre i Sverige.

Bilder

Länkar

Om

Röda korset
Röda korset
Hornsgatan 54
11891 Stockholm

08-452 46 00http://www.rodakorset.se

Röda Korset finns över hela världen. Tack vare miljontals volontärer når vi fram till människor i kriser och katastrofer, även när det är svårt. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp, överallt och varje dag.

Följ Röda korset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Röda korset

Mörkt kapitel i svensk historia vinner Röda Korsets journalistpris 202112.5.2021 09:47:46 CEST | Pressmeddelande

Randi Mossige-Norheim, Thomas Kanger och Magnus Arvidson vinner 2021 års journalistpris för dokumentärserien Vipeholmsanstalten från Sveriges Radio. Vipeholms sjukhus var en gång Sveriges största så kallade sinnesslöanstalt. Där skulle de som inte passade in någon annanstans förvaras. De kallades svårskötta, obildbara och sinnesslöa. Men vad hände egentligen bakom de låsta dörrarna på anstalten?

Sydasien på randen till humanitär kris 30.4.2021 12:48:30 CEST | Pressmeddelande

En humanitär kris hotar Sydasien där mer än 200 000 människor infekteras i covid-19 varje dag. Regionen är snabbt på väg att bli ett nytt globalt epicentrum i coronapandemin. Denna våg som är både dödligare och mer smittsam än tidigare överväldigar sjukhus och sociala system. Ytterst slår den med full kraft mot hundratals miljoner redan fattiga och sårbara människor vars oro och utsatthet bara ökar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum