Lantbrukarnas Riksförbund

Presseminarium, i dag måndag: Biogasens framtid hotad

Dela
Svenskt jord- och skogsbruk är mitt i en historisk klimatomställning där bland annat rekordinvesteringar i biogasanläggningar är en viktig del. Men det riskeras av ett tyskt företag som överklagat det svenska statsstödet till EU – och fått rätt. Hur kan det komma sig? Och vad bidrar den svenska biogasen till ur ett hållbarhetsperspektiv och sett till beredskapsfrågan.
Palle Borgström, LRFs förbundsordförande, deltar på dagens presseminarium om biogasens framtid.
Palle Borgström, LRFs förbundsordförande, deltar på dagens presseminarium om biogasens framtid.

Pernilla Winnhed, näringspolitisk chef, berättar bakgrunden till EU-domen och vilka konsekvenser den kan få för svensk biogas.

Palle Borgström, LRFs förbundsordförande, förklarar hur LRF vill att Sverige agerar för att säkra fortsatt grön omställning och varför biogasen är en nyckelfråga i en uppdaterad nationell livsmedelsstrategi och stärkt beredskap.

Välkommen!

Var: Teams

När: Måndag den 20 februari kl 11.30-12.00

Anmälan: Press@lrf.se

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Bilder

Palle Borgström, LRFs förbundsordförande, deltar på dagens presseminarium om biogasens framtid.
Palle Borgström, LRFs förbundsordförande, deltar på dagens presseminarium om biogasens framtid.
Ladda ned bild

Om

Lantbrukarnas Riksförbund
Lantbrukarnas Riksförbund
Franzéngatan 1
11251 Stockholm

010-1844000https://www.lrf.se/

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 60 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 151 miljarder kronor, vilket är 3,4 procent av landets BNP. Källa: Jordbruksverket 

www.lrf.se

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

Pressinbjudan: Gratis frukost i skolan – en demokratisk rättighet?2.6.2023 11:58:25 CEST | Pressmeddelande

Välkommen till seminarium under Järvaveckan 2 juni kl 18.45-19.10. Medverkar gör bland annat Nooshi Dagostar (V) och Elisabeth Thand Ringqvist (c). I takt med den skenande inflationen i samhället har frågan om gratis skolfrukost tagit alltmer plats i debatten. Å ena sidan larmar skolor och kommuner om elever som kommer hungriga till skolan, å andra sidan hävdar vissa att hungriga skolbarn är en modern myt.

EU-topp besöker Sverige för att prata grön omställning12.5.2023 06:47:51 CEST | Pressmeddelande

Den gröna omställningen är i fokus när Wolfgang Burtscher, generaldirektören för EU-kommissionens direktorat för jordbruk och landsbygdsutveckling, besöker Sverige. Burtscher får en möjlighet, att via en rundvandring på Palle Borgströms gård, se vilka effekter EU:s förslag kan få på det svenska jord- och skogsbruket. Det handlar bland annat om mål om restaurering av ekosystem, som i praktiken kan innebära att stora arealer skog och jordbruksmark måste tas ur produktion. Dessutom finns mål om att restaurera i storleksordningen en miljon hektar betesmark i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum