CUPRA Sverige

Pressen ökar på teamet inför avslutande STCC-säsongshalvan

Dela

CUPRA Dealer Team - PWR Racing är tillbaka i STCC TCR Scandinavia-titeljakten i helgen när mästerskapet fortsätter med klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena som inleder den sista och avgörande säsongshalvan.

Regerande mästaren Robert Dahlgren utökade sin mästerskapsledning under senaste tävlingshelg efter en historisk trippelseger på Knutstorp.

"Nu börjar den roligaste delen på säsongen när mästerskapet ska sättas inför finalen. Tre helger återstår och nu är det bara att växla upp. Att kunna upprepa den magiska helgen senast på Knutstorp tror jag blir svårt, men vi ska göra ett ordentligt försök. Vi har en tyngre bil och kvalet på Gelleråsen brukar alltid vara väldigt tight - helt klart en nyckelfaktor till framgång i helgen där vi måste leverera.", säger Robert Dahlgren.

Teamkollega Axel Bengtsson hade också en stark helg på Knutstorp där han säkrade sin första STCC-pallplats.

"Jag visade på Knutstorp vart jag hör hemma och det är topp fem. Om allt går enligt plan i helgen så tycker jag absolut att farten borde finnas där för att hänga med igen. Det blir intressant att köra med extra vikt i bilen och det kommer bli en utmaning att komma in i rytmen snabbt. Men vi är ju här för utmaningar och jag känner mig stark inför helgen.", säger Axel Bengtsson.

CUPRA Dealer Team - PWR Racing tog tillbaka ledningen i teammästerskapet efter succéhelgen senast på Knutstorp och leder med 21 poäng inför helgens tävlingar.

"Det är alldeles för tidigt att dra några växlar på att vi leder i det här läget. Det tar tid att bygga upp en ledning, men det går väldigt snabbt att tappa den. Samtliga i teamet jobbar för att leverera på topp i varje test, kval och tävling - Gelleråsen är inget undantag.", säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Tävlingshelgen på Gelleråsen Arena inleds med test och kval på fredag, följt av tre tävlingar på lördag som samtliga sänds LIVE på: plus.stcc.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum