Dramaten

Pressinbjudan - Dramaten presenterar höstens repertoar 2020

Dela

Välkommen till Dramatens pressträff onsdagen den 15 april då höstens repertoar presenteras i Målarsalen.

Foto: Jacob Bengtsson.
Foto: Jacob Bengtsson.

Träffa nya teaterchefen Mattias Andersson, höstens regissörer, aktuella skådespelare och många fler. Programvärd är skådespelaren Andreas T Olsson.

Plats:
Målarsalen

Tider:
Kl. 08:30 Dörrarna öppnas (ingång via dörren längst till höger)
Kl. 08:30-09:00 Kaffe i Målarsalens foajé
Kl. 09:00-10:15 Presentation av höstens repertoar
Kl. 10:15-11:15 Intervju- och fotomöjligheter för press

OSA senast den 6 april till pressinbjudan@dramaten.se

Varmt välkomna!

Bilder

Foto: Jacob Bengtsson.
Foto: Jacob Bengtsson.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten visar inspelade föreställningar på Dramaten Play24.3.2020 15:00:57 CETPressmeddelande

Dramaten välkomnar med glädje publiken till den digitala tjänsten Dramaten Play, med start i morgon onsdag. Tjänsten kommer inledningsvis att innehålla ett bibliotek av tidigare inspelade Dramatenföreställningar, konserter och andra evenemang som exempelvis Performance Lecture. Innehållet, som är kostnadsfritt, kommer att fyllas på löpande och finnas kvar även när teatern öppnar för publik igen.

Spoken Word med Cleo på Dramatens stora scen4.3.2020 09:56:45 CETPressmeddelande

Vårens Spoken Word på Dramaten ges på Stora scenen den 12 och 13 maj och kommer att spelas in av SVT. Medverkar gör bland andra delar av det norrländska hiphopkollektivet Random Bastards som gett grund till artister som Cleo, Fricky, Broder John och Trainspotters. Cleo kommer även medverka som Spoken Word-poet och det blir ett av hennes få stora framträdanden i Stockholm i år. Det blir en kväll sprängfull av ord, mod och en och annan hemlig gäst, allt uppbackat av ett sjumannaband under ledning av Sebastian Ågren. För regi står Niklas Mesaros. Biljetterna släpps fredag klockan 12.00.

Bye bye bror – om vägen bort från kriminalitet26.2.2020 09:04:47 CETPressmeddelande

Föreställningen Bye bye bror är baserad på intervjuer med män som är på väg att lämna kriminalitet och gängliv. Pjäsen, som är ett samarbete mellan Riksteatern och Teater Fryshuset, hade urpremiär på Riksteatern i Hallunda i januari och har sedan turnerat i Sverige och fått lysande recensioner. I mars gästspelar den på Dramaten med sju utsålda föreställningar. Manus och regi av Ulf Stenberg och Emil Rosén Adsten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum