Specialpedagogiska skolmyndigheten

Pressinbjudan - Generaldirektörer inviger nytt gemensamt kontor i Härnösand

Dela

Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson och Specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM) generaldirektör Fredrik Malmberg inviger kontoret i Härnösand som blir det första gemensamma kontoret i landet för de båda myndigheterna. Det innebär att även Skolverket blir en myndighet med kontor ute i landet på samma sätt som SPSM.

Härnösand är först ut av nio orter där Skolverket och SPSM kommer att flytta ihop. Välkommen att delta under invigningen!


Tid: Torsdag den 8 september 2022, klockan 14 – 15
.

14.00 – 14.20 Invigningstal

14.20 – 15.00 Mingel och tårta

Plats: Specialpedagogiska skolmyndighetens huvudkontor
Nybrogatan 14C, Härnösand.

Syftet med kontoren - ska bidra med mer likvärdig undervisning

Genom samarbete och dialog ska myndigheterna bidra för att stärka skolhuvudmännens arbete med att fler elever ska klara skolan och nå målen. Detta kommer att ske genom regelbundna så kallade kvalitersdialoger tillsammans med skolhuvudmän från Jämtlands och Västernorrlands län. Dialogerna ska vara ett stöd i huvudmännens planering, analys och utveckling av skolan. De regionala kontoren kan även på sikt fungera som ett forum och en knutpunkt där huvudmännen och andra aktörer kan utbyta erfarenheter om framgångsrika arbetssätt för att fler barn ska klara skolan.  

Här kan du läsa mer om kvalitetsdialogerna, på SPSM:s webbplats. 

Här kan du läsa mer om skolmyndigheternas uppdrag om insatser för ökad kvalitet och likvärdighet, på regerings webbplats.

Kontakt

Om du har några frågor eller vill anmäla ditt deltagande vid invigningen, hör av dig till Erika Bergman, pressekreterare på SPSM på 010-473 54 07 eller mejla erika.bergman@spsm.se

Om

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Box 1100
871 29 Härnösand

010 473 50 00https://www.spsm.se/

Specialpedagogiska skolmyndigheten ger specialpedagogiskt stöd till skolhuvudmän, skolor, vuxenutbildningar och förskolor i hela landet. Vi erbjuder expertkunskap, kurser och konferenser inom specialpedagogik. Genom rådgivning och utredning arbetar vi nära skolor och förskolor i landets alla län. Vi driver också tio specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel.

Följ Specialpedagogiska skolmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specialpedagogiska skolmyndigheten

Nytt studiepaket från SPSM sätter fokus på utveckling och lärande för elever med intellektuell funktionsnedsättning21.9.2022 09:14:22 CEST | Pressmeddelande

Att kunna uttrycka sig, visa vad man vill och behöver är grundläggande behov för varje människa. Nu släpper Specialpedagogiska skolmyndigheten ett studiepaket om undervisning för elever med intellektuell funktionsnedsättning som är på en tidig utvecklingsnivå. Fokus är elevernas rätt att lära sig och bli så självständiga som möjligt.

Skolverket och SPSM flyttar ihop för att stärka kvaliteten i skolan8.9.2022 14:15:00 CEST | Pressmeddelande

Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) invigde sitt första gemensamma kontor idag. Först ut i landet är Härnösand och myndigheterna kommer så småningom att sitta ihop på ytterligare åtta orter. Det skapar möjlighet till bättre samarbete och mer dialog mellan myndigheterna och ansvariga inom skolan om vad som behövs för att fler barn och elever ska nå målen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum