Tekniska verken i Linköping

Pressinbjudan - invigning av första återbrukshallen

Dela

I mars togs det första spadtaget för Tekniska verkens återbrukshall på Ullstämma återvinningscentral. Nu är den 200 kvadratmeter stora hallen färdig och media välkomnas till invigningen torsdagen den 10 oktober.

Sammanlagt byggs tre mottagningshallar för återbruk på Tekniska verkens återvinningscentraler Gärstad, Malmen och Ullstämma. Nu invigs den första hallen på Ullstämma, medan Malmen öppnar 28 oktober och Gärstad 25 november.

Syftet med återbrukshallarna är att skapa bättre förutsättningar för ett cirkulärt resurseffektivt samhälle, där mer saker ska kunna återanvändas igen för att på så vis minska avfallsmängderna.

Bemanningen av hallarna sker i samarbete med Linköpings kommun, och är tjänster som skapar meningsfull sysselsättning för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. 

Media hälsas varmt välkomna till invigningen av Linköpings första återbrukshall!

På plats finns bland andra Gösta Gustavsson (C), ordförande, Tekniska verken i Linköping, Fredrik Lundén (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden, och Liselott Myrbråten, affärsområdeschef för avfall på Tekniska verken i Linköping.


Datum:
 Torsdag den 10 oktober
Tid:       10.00
Plats:   Återvinningscentralen Ullstämma

Nyckelord

Kontakter

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Pressinbjudan - Regionens framtida elförsörjning28.11.2019 10:47:10 CETPressmeddelande

En stabil och säker tillgång på el är en förutsättning för de flesta företag som vill bedriva och utveckla sin verksamhet. Ska Sverige och vår region lyckas locka fler bolag att etablera sig här, är en pålitlig elförsörjning en nyckelfaktor. Samtidigt är det en resurs som många tagit för givet – två hål i väggen och sedan har vi el - men under senare tid har en del utmaningar dykt upp, i bland annat Skåne och Stockholms regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum