Trafikverket

Pressinbjudan - Stopp i arbetet ger fokus på säkerhet

Dela

För tredje året i rad anordnas i samarbete med anläggningsbranschen en ”Stand down” - ett stopp i arbetet för att uppmärksamma och diskutera säkerhets- och arbetsmiljöfrågor. – Det är viktigt att vi påminner varandra om att säkerheten alltid går först. Alla som går till arbetet ska också komma hem, säger Lena Erixon, generaldirektör för Trafikverket.

Onsdagen den 30 september klockan 13.00 stannar allt arbete samtidigt under 15 minuter på ett 60-tal av Trafikverkets byggarbetsplatser och kontor över hela landet. Då samlas personal för en så kallad ”Stand down” för säkerheten. 2000-3000 personer beräknas lägga ner sitt arbete för att delta i aktiviteten.

Huvudarrangemanget äger rum på Projekt Mälarbanan i Stockholm med deltagande av bland andra Lena Erixon, Trafikverkets generaldirektör, Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier, Magnus Höij, vd STD-företagen och Eva Nordberg, Mälarbanans projektchef.

Trafikverket är Sveriges största aktör när det gäller att bygga infrastrukturprojekt. Tillsammans med Sveriges Byggindustrier, med 3200 medlemsföretag, och Svenska Teknik&Designföretagen, med 715 medlemsföretag, har en handlingsplan tagits fram med konkreta åtgärder för att minska antalet olyckor. ”Ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser” är den uttalade utgångspunkten.

Överenskommelsen heter ”Tillsammans mot 0 olyckor i anläggningsbranschen” och en av aktiviteterna är att genomföra en årlig ”Stand down” på Trafikverkets arbetsplatser tillsammans med verksamma entreprenörer och konsulter. De 15 minuterna ska skapa uppmärksamhet och engagemang för säkerhets- och arbetsmiljöfrågor och lyfta fram risker och åtgärder.

Media inbjuds att delta på ”Stand down” på Mälarbanan eller någon annan plats i Sverige och intervjua närvarande chefer och personal.

Tid: 30 september kl 12.15

Plats: Stockholm - Skanskas platskontor väster om Kallhälls station, Slammertorpsvägen 3.

Obligatorisk föranmälan senast 28 september 2015. Av säkerhetsskäl måste alla deltagare föranmälas. Välkommen med din anmälan till Lena Karlsson, presskommunikatör Trafikverket, 070-684 31 98 Ange kontaktuppgifter samt skostorlek för skyddsskor. Ta med presslegitimation.

”Stand down” ordnas på flera andra orter i hela Sverige där det finns möjlighet för media att delta. Kontakta presskommunikatör Lena Karlsson för närmare information.

Kontakter

Kontaktperson: Lena Karlsson, presskommunikatör Trafikverket, 070-684 31 98
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum