Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan - välkomna när kommunen tackar markägare

Dela

Media hälsas välkomna den 5 februari när kommunen tackar markägare som upplåter sin mark till friluftsliv .

Markägarnas goda vilja skapar förutsättningar för ett tillgängligt friluftsliv.
Markägarnas goda vilja skapar förutsättningar för ett tillgängligt friluftsliv.

Örnsköldsvik har vid tre tillfällen fått utmärkelsen Sveriges friluftskommun. Det är många markägare som upplåter mark till kommunens leder, anordningar med mera och därmed bidrar till ett rikt friluftsliv året om. Ett friluftsliv som inte skulle vara lika tillgängligt utan alla markägares goda vilja.

För att tacka alla dessa har kommunen bjudit in till en hockeymatch. Där får markägarna också möjlighet att få information och träffa representanter från Örnsköldsviks kommun, Världsklass Örnsköldsvik, Höga Kusten Destinationsutveckling och Kramfors kommun.

Närmare 1000 markägare har anmält sig. De som inte har möjlighet att närvara har kunnat anmäla sig till ett lotteri.

– Träffen bidrar till en förbättrad dialog med markägarna, bara det faktum att man har möjlighet att träffas och ställa sina frågor underlättar en framtida kommunikation, säger Mikael Westman, fritidskonsulent vid Örnsköldsviks kommun..

Media hälsas välkomna att delta under träffen.
Datum: onsdag 5 februari
Tid: kl 16:00-18:00 cirka
Plats Fjällräven Center, entréplan

Nyckelord

Kontakter

Mikael Vestman, fritidskonsulent, Örnsköldsviks kommun
0660-886 05, 070-19176 37

Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling
070-3602405

Bilder

Markägarnas goda vilja skapar förutsättningar för ett tillgängligt friluftsliv.
Markägarnas goda vilja skapar förutsättningar för ett tillgängligt friluftsliv.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik4.2.2020 17:22:59 CETPressmeddelande

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 4 februari 2020. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats. Vill utreda hamnutbyggnad Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska ge kommunorganisationen i uppdrag att genomföra de utredningar som krävs för att fatta ett beslut om att bygga ut hamnen i Hörneborg i Örnsköldsviksfjärden till en allmän hamn. Utredningar ska också genomföras för att kunna fatta beslut om den strategiska utvecklingen av godsterminalen i Arnäsvall och om vägnätets bärighet för bärighetsklass 4. Bakgrunden är den rapport om infrastruktur för framtida godstransporter som tagits fram och som visar på brister i infrastrukturen och förslag på prioriteringar för att klara industrins prognoser om ökade godsmängder. Föreslår avslag på cykelledsförslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige ska avslå den motion som Bo Ekeborg (SD) har lämnat in om en förändrad dragning av cykelleden från Järveds båthamn till Hamnparken och Arena

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum