Tekniska verken i Linköping

Pressinbjudan - Webbinarium om läkemedelsrening runt Östersjön

Dela

Media hälsas välkomna att delta i ett europeiskt webbinarium om läkemedelsrening torsdagen den 29 oktober. Dagen innehåller bland annat en presentation av resultaten från EU-projektet CWPharma (Interreg BSR) och redogörelse över pågående projekt kring läkemedelsrening i Sverige, av Lunds tekniska högskola, Svenska miljöinstitutet IVL, Naturvårdsverket och Svenskt vatten.

Under webbinariet kommer också en digital tvilling av ozonreaktorn i Linköping att presenteras. Dagen avslutas med en paneldebatt om tillståndsfrågor kring läkemedelsrester i relation till avloppsvattendirektivet, miljökonsekvensnormer och Weserdomen.

CWPharma (Clear Waters from Pharmaceuticals) är ett EU-projekt som består av 17 projektpartners från sju olika länder runt Östersjön med projektledning från finska miljöinstitutet SYKE. 

Huvudsyftet med projektet är att ta fram riktlinjer för att med olika medel reducera flödet av läkemedelsrester till Östersjön. Bland annat har flödet av läkemedelsrester från urbana miljöer i Sverige, Finland, Estland, Lettland, Polen och Tyskland undersökts, under ledning av Länsstyrelsen i Östergötland.

Tekniska verken i Linköping som ingår i projektet, har gjort en noggrann utvärdering av sin läkemedelsreningsanläggning på Nykvarnsverket, och utifrån den tagit fram ett underlag som exempelvis kan användas av andra reningsverk vid dimensionering av nya läkemedelsreningsanläggningar.

Datum: 29 oktober

Tid: 9:00-16:30

Anmälan: Media registrerar sig här. Maximalt antal deltagare i webbinariumet är 500 personer

Program: Preliminärt program finns här

Arrangör av webbinariet: Tekniska verken i Linköping AB och Berlin Centre of Competence for Water (DE)

Webbinariet är på engelska och kostnadsfritt

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken och Hydroc utvecklar ny teknik för värmelagring vid Vallastaden9.7.2021 11:12:33 CEST | Pressmeddelande

Tekniska verken i Linköping har, precis som många andra fjärrvärmebolag, ett överskott av värmeenergi under sommaren. Överskottsenergin skulle kunna användas på vintern, under förutsättning att den kan sparas utan för stora förluster. Nu undersöker Tekniska verken och Hydroc Energy Storage AB möjligheten till en pilotanläggning för att lagra termisk energi i berggrunden, i anslutning till Vallastaden i Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum