Umeå kommun

Pressinbjudan: 100 nyanser av grönt i Väven den 11 juni

Dela

På måndag 11 juni är det dags för det blomstrande evenemanget 100 nyanser av grönt i och utanför Väven. Öppna Foajén (FIKA) och Rådhusparken fylls av aktiviteter från 17.00.

I Rådhusparken och Årstidernas park hålls visningar av blomsterprakten och längs älven kommer den årliga växtmarknaden att ta plats. Inne i Öppna Foajén kommer besökarna att kunna ta del av föreläsningar, tips, inspiration och givetvis fika. Generationsodlarna tipsar om hur man kan glädjas åt odling tillsammans med barn och barnbarn. Även dessertmästaren David Knutsson finns på plats och berättar om hur man låter råvaror från växtriket ta plats i dessertköket. Kvällen avslutas med berättarföreställningen Kryddhäxan – Örternas magi av Anna Vara och Daga Vill.

- Jag tror att de flesta kan hitta något inspirerande och intressant den här kvällen. För den som har barn eller barnbarn så kan jag varmt rekommendera Generationsodlarnas föreläsning om att odla med just barn eller barnbarn. En rolig aktivitet som dessutom är lärorik för både små och stora säger Maria Westerlund, Kulturkonsulent på Umeå kommuns Kultur för seniorer.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Umeå kommuns Kultur för seniorer, Gator och parker, Studieförbundet Vuxenskolan samt Umeå Trädgårdssällskap som firar 80 år.

Program

17.00-17.45 Visning av Årstidernas park
Plats: Samling vid Overflow-dammen vid nedre delen av Rådhusparken.

17.00-17.45 Visning av Rådhusparken
Plats: Samling vid Overflow-dammen vid nedre delen av Rådhusparken

18.00-19.00 Växtmarknad
Plats: Försäljningsbord mellan Väven och älven.

18.00-19.00 Odla med barn och barnbarn
Generationsodlarna visar hur man odlar med barn och barnbarn. 
Plats: Fika!

19.15-20.00 Natur till dessert 
Dessertmästaren David Knutsson berättar om hur han använder råvaror från natur och trädgård och omvandlar dem till det söta köket under de olika årstidssäsongerna.
Plats: Fika, Öppna Foajéscen

20.00-20.45 Kryddhäxan – örternas magi
Anna Vara och Daga Vill i en berättarföreställning på dialekt med både humor och allvar. 
Plats: Öppna Foajéscen, Fika!

Fri entré

Kontakt

Maria Westerlund
Kulturkonsulent

070-508 88 76
maria.vesterlund@umea.se

Madelene Edlund
Kulturkonsulent
090-16 34 39
madelene.edlund@umea.se

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum