Norrköpings kommun

Pressinbjudan: 16 dagar mot våld

Dela

Den 25 november inleds kampanjen ”16 dagar mot våld”. Organisationer och verksamheter i Norrköpings kommun engagerar sig för att på olika sätt manifestera och sprida kunskap om våldet mot kvinnor och dess konsekvenser.

En av tre kvinnor i världen drabbas under sin livstid av fysiskt våld
En av tre kvinnor i världen drabbas under sin livstid av fysiskt våld

En av tre kvinnor i världen drabbas under sin livstid av fysiskt våld. Våld mot kvinnor sträcker sig utom alla gränser, inom och utom familjen och är både komplext och mångfaldigt.

- Våld mot kvinnor är ett omfattande problem världen över och Norrköping är inget undantag. När våldet uppmärksammas mer i samhället kan det leda till att fler kvinnor för första gången sätter ord på vad de har varit utsatta för. Vårt mål är att fler ska bli medvetna om att det finns hjälp att få, säger Maja Höjer enhetschef vid kvinnoboendet Elsa och Frideborg.

För att sätta fokus på problematiken och visa motstånd mot alla former av våld mot kvinnor deltar Norrköpings brottsförebyggande råd, Frideborg, Kvinnojouren, Soroptimisterna och Zonta i kampanjen. Den internationella kampanjen är en del av de globala veckorna och pågår mellan 25 november och 10 december.

- Våld mot kvinnor och barn är en mycket allvarlig kränkning av mänskliga rättigheter. Alldeles för många kvinnor drabbas någon gång i livet av fysiskt våld. Norrköping som kommun och arbetsgivare har ett ansvar att öka medvetenheten om problemet med våldet och dess konsekvenser. Att delta i denna kampanj är ett sätt för oss bidra och att arbeta förebyggande mot sexuellt och könsrelaterat våld, säger Kikki Liljeblad (S), kommunalråd med ansvar för utbildning- och jämställdhetsfrågor.

Kampanjen inleds på Tyska torget med en manifestation mot mäns våld mot kvinnor. Kommunalrådet Kikki Liljeblad talar och vi tänder ljus för de kvinnor som mist sina liv till följd av våld från en partner. 

Datum: 25 november
Tid: klockan 16.15
Plats: Tyska torget

Manifestationen följs av en kostnadsfri föreläsning med Ulrica Stigberg klockan 17.00 i Hedvigs kyrka. Ulrica Stigberg är författare och präst och arbetar på Fryshuset i Stockholm. Ulrica är medförfattare till boken ”Visuell drog - om barn, unga och nätporr”.

Kontakt:

Maja Höjer
Titel: Enhetschef, Socialkontoret, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 79 07

Kikki Liljeblad
Titel: kommunalråd och ordf. utbildningsnämnden, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 10 25

_________________________________________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011-15 12 00

Bilder

En av tre kvinnor i världen drabbas under sin livstid av fysiskt våld
En av tre kvinnor i världen drabbas under sin livstid av fysiskt våld
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum