Järfälla Kommun

Pressinbjudan: 26 november invigs Jakobsbergs julbelysning

Dela

Järfälla kommun storsatsar i år på julbelysningen i Jakobsbergs centrum. På torsdag den 26 november kl. 16 invigs satsningen genom avtäckning och upptändning av en ljusfigur vid fontänen på Riddarplatsen. På plats finns kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad.

- Vi hoppas att det kan bli början på en stämningsfull och fin jultradition, att inför varje advent tända upp julen genom en ljusinstallation, säger Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Kronan på verket - en ljusfigur

Det har varit bråda tider att få upp all julbelysning till första advent. Ett arbete som fortsätter under kommande vecka då juleljus successivt sätts upp på utvalda ställen i Jakobsberg: I Riddargången mellan Coop och Dressman, pepparkaksdetaljer i stora trädet mitt emot kommunhuset, en ”stjärnhimmel” i taket där man kommer upp från gångtunneln och ett ”ljusregn” i glashuset vid bussterminalen. Som kronan på verket blir det också en ljusinstallation vid fontänen på Riddarplatsen, en ljusfigur som invigs på torsdag kl. 16.

Ljusinvigning – en ny tradition

Tanken är att invigningen av kommunens juleljussatsning ska bli en årlig tradition i takt med att julbelysningen ökar i omfattning och utbredning i kommunen.

- Det är roligt att göra den här typen av insatser som märks i vintermörkret. Vi hoppas att det ska bidra med ljus och värme för alla de människor som rör sig i Jakobsbergs centrum, säger Hans Enelius, chef för park och gata.

Att julbelysningen koncentrerats till Jakobsbergs centrum i år beror på att det byggs och renoveras i övriga centrum i kommunen. Runtom i kommunen placeras det ut upplysta julgranar. De kommer stå på Riddarplatsen, i Riddarparken, vid Kallhäll centrum, Kvarnkullen, vid Barkarby station, liksom på stora torget i Barkarbystaden.

Mer information:
Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande, claes.thunblad@jarfalla.se, tel. 070-002 33 92,
Hans Enelius, chef för park och gata, hans.enelius@jarfalla.se, tel. 08-580 287 85.

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Starkt ekonomiskt resultat när Järfälla stänger 20171.2.2018 13:33Pressmeddelande

Järfällas bokslut för 2017 visar på en fortsatt stabil ekonomi och god ekonomisk hushållning i den tillväxt som kommunen befinner sig i. Årets resultat blev ett överskott om 72 miljoner och innehåller engångsposter från markförsäljning och kostnader för utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby. Ordning och reda i ekonomin möjliggör bland annat amortering på låneskulden och finansiering av till exempel nya för- och grundskolor, äldreboenden och infrastruktur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum