Järfälla Kommun

Pressinbjudan: 26 november invigs Jakobsbergs julbelysning

Dela

Järfälla kommun storsatsar i år på julbelysningen i Jakobsbergs centrum. På torsdag den 26 november kl. 16 invigs satsningen genom avtäckning och upptändning av en ljusfigur vid fontänen på Riddarplatsen. På plats finns kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad.

- Vi hoppas att det kan bli början på en stämningsfull och fin jultradition, att inför varje advent tända upp julen genom en ljusinstallation, säger Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Kronan på verket - en ljusfigur

Det har varit bråda tider att få upp all julbelysning till första advent. Ett arbete som fortsätter under kommande vecka då juleljus successivt sätts upp på utvalda ställen i Jakobsberg: I Riddargången mellan Coop och Dressman, pepparkaksdetaljer i stora trädet mitt emot kommunhuset, en ”stjärnhimmel” i taket där man kommer upp från gångtunneln och ett ”ljusregn” i glashuset vid bussterminalen. Som kronan på verket blir det också en ljusinstallation vid fontänen på Riddarplatsen, en ljusfigur som invigs på torsdag kl. 16.

Ljusinvigning – en ny tradition

Tanken är att invigningen av kommunens juleljussatsning ska bli en årlig tradition i takt med att julbelysningen ökar i omfattning och utbredning i kommunen.

- Det är roligt att göra den här typen av insatser som märks i vintermörkret. Vi hoppas att det ska bidra med ljus och värme för alla de människor som rör sig i Jakobsbergs centrum, säger Hans Enelius, chef för park och gata.

Att julbelysningen koncentrerats till Jakobsbergs centrum i år beror på att det byggs och renoveras i övriga centrum i kommunen. Runtom i kommunen placeras det ut upplysta julgranar. De kommer stå på Riddarplatsen, i Riddarparken, vid Kallhäll centrum, Kvarnkullen, vid Barkarby station, liksom på stora torget i Barkarbystaden.

Mer information:
Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande, claes.thunblad@jarfalla.se, tel. 070-002 33 92,
Hans Enelius, chef för park och gata, hans.enelius@jarfalla.se, tel. 08-580 287 85.

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Nu startar Barkarby Science för forskning, innovation och utveckling inom samhällsbyggnad21.11.2017 08:19Pressmeddelande

På initiativ från Järfälla kommun och i samarbete med näringsliv och akademi startar nu Barkarby Science, en utvecklingsarena i Järfälla för forskning, innovation och utbildning inom samhällsbyggnad och hållbar stadsbyggnad. Med från starten är företagen Atrium Ljungberg, E.ON Värme Sverige, Järfällahus, NCC, Scania och Skanska. Det blir även samarbete med Södertörns högskola, och det förs långt gångna samtal om samarbete med KTH.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum