Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal i ärende om mord i Växjö

Dela

I morgon onsdag den 27 april planerar kammaråklagare Emma Berge vid Åklagarkammaren i Växjö att väcka åtal i ett mordärende. När åtalet är väckt bjuds media in till pressträff.

Två unga män har sedan den 14 september 2021 varit häktade för ett mord på en 28-årig man som skedde i Växjö den 11 september 2021. De frihetsberövades samma dag som det hände. De tilltalade var 17 och 18 år när brottet skedde. De kommer att åtalas för att tillsammans och i samförstånd ha skjutit målsäganden. Den ena kommer även att åtalas för grovt vapenbrott.

Medverkande
Emma Berge, kammaråklagare och förundersökningsledare, samt Sandra Mattison, handläggare, och Carl Tobiazon, t f utredningsledare och chef inre enheten, samt polisens presstalesperson Robert Loeffel.

De medverkande gör först en kort presentation av ärendet och utredningsarbetet, därefter finns tillfälle till allmän frågestund. Det finns även möjlighet till enskilda intervjuer efteråt.


Tid, plats och anmälan

Hörsalen i Växjö polishus kl. 10.

Anmälan sker via mejl till kommunikation@aklagare.se senast onsdag 27 april kl. 8. Ange namn och redaktion. Föranmälan är obligatorisk. Det går inte att boka tid till de enskilda intervjuerna.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum