Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal i två ärenden om skjutningar i Norrköping

Dela

I december 2019 sköts två personer till döds utanför en nattklubb i Norrköping. I april 2020 besköts två personer utanför en annan restaurang. En av dessa avled. På torsdag den 25 mars planerar åklagarna att väcka åtal i ärendena. Då bjuds media in till en pressträff med åklagare och polis på telefon.

I ärendet är sex personer häktade. Av dessa åtalas fyra för inblandning i bägge skjutningarna och två personer för inblandning i den senare händelsen. Brottsrubriceringarna är mord i tre fall, försök till mord i ett fall samt framkallande av fara för annan.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 308-20 och B 1198-20.

Medverkande

Kammaråklagare Anna Hjorth, Åklagarkammaren i Norrköping.

Kammaråklagare Karin Sandén, Åklagarkammaren i Norrköping.

Polisintendent Hanna Sjögren, gruppchef grova brott Norrköping.

Inspektör Lars-Inge Olsson, utredningsledare grova brott Norrköping.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum på torsdag den 25 mars kl. 13 via telefon. När du anmäler dig som deltagare får du inloggningsuppgifter och instruktioner. 

Efter pressträffen är åklagarna och polis tillgängliga för korta enskilda intervjuer.

Anmäl dig senast klockan 10 torsdag den 25 mars till asa.willsund@polisen.se. Skriv i anmälan om du önskar enskild intervju så blir du uppringd i tur och ordning. Glöm inte att skriva på vilket nummer vi når dig.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum