Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal om mord i stadsdelen Biskopsgården, Göteborg

Dela

På fredag den 29 oktober planerar åklagaren att väcka åtal mot en man som sitter häktad misstänkt för mordet på en polisman i Göteborg den 30 juni i år. I samband med att åtalet är väckt bjuder Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten in till pressträff i Göteborg.

Tid och plats

Pressträffen äger rum på fredag den 29 oktober kl. 9.30 i polishuset på Ernst Fontells plats, Göteborg. Insläpp från kl. 9.10 i polishusets entré. Legitimation krävs för att komma in i polishuset. Ta gärna med presslegitimation eller motsvarande.

Medverkande

Linda Wiking, kammaråklagare.

Erik Nord, polisområdeschef, Storgöteborg.

Anna Bergkvist, utredningsledare, polisregion Väst.

Föranmälan till pressträffen är obligatorisk

Senast i morgon torsdag 28 oktober kl. 15 vill vi ha din anmälan. Mejla den till kommunikation@aklagare.se. Ange namn och redaktion.

Möjligheter till enskilda intervjuer med åklagare och polis finns efter pressträffen. Polis och åklagare är inte tillgängliga för media före pressträffen.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 11160-21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum