Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagaren väcker åtal i ärende om stort sprängämnesbeslag i Eksjö

Dela

I oktober 2020 fann polisen stora mängder sprängämnen på två platser i Eksjö och Gnosjö i Småland. På torsdag 4 mars planerar åklagarna att väcka åtal i ärendet. Då bjuds media in till en pressträff med åklagare och polis på telefon.

I ärendet är två personer sedan i oktober 2020 häktade. En tredje person släpptes i december eftersom han inte bedöms kunna skada utredningen.

Brottsrubriceringarna i ärendet är synnerligen grovt brott mot lagen om förbud mot brandfarliga och explosiva varor, grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt grovt vapenbrott.

Målnummer Eksjö tingsrätt: B 2048-20

Medverkande

Kammaråklagare Jessica Andersson
Kammaråklagare Julia Rasmussen
Inspektör Rickard Finndahl gruppchef grova brott Höglandet/Värnamo

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum på torsdag den 4 mars kl. 10 via telefon. När du anmäler dig som deltagare får du inloggningsuppgifter och instruktioner.

Efter pressträffen är åklagarna och polis tillgängliga för enskilda intervjuer.

Anmäl dig senast onsdag 3 mars kl. 16, till tommy.thorngren@polisen.se. Skriv i anmälan om du önskar enskild intervju så blir du uppringd i tur och ordning. Glöm inte att skriva på vilket nummer vi når dig.
 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Dom i mål där en man är misstänkt för våldtäkter i RFSL:s lokaler i Stockholm19.4.2021 10:16:23 CEST | Pressmeddelande

På onsdag den 21 april kl. 11 meddelar Stockholms tingsrätt dom i ett mål där en 56-årig man är åtalad för sex fall av våldtäkt och två fall av sexuella ofredanden. De fyra målsäganden är asylsökanden som sökt hjälp hos mannen då han arbetade som migrationskonsulent på RFSL Stockholm. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter att dom meddelats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum