Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Aktivitetsdag för barn och unga med funktionsnedsättning

Dela

Söndagen den 15 september anordnas för andra året i rad en aktivitetsdag i Mässhallen för barn och unga med funktionsnedsättning. Under dagen får deltagarna möjlighet att prova på föreningsaktiviteter samt få information om idrott och friluftsliv.

– Första året var ett test för att se om detta var ett bra sätt att nå ut till barn och unga med funktionsnedsättning - och låta dem prova sig fram till en aktivitet som de gillar och trivs med. Föreningslivet fick möjlighet att visa upp sina verksamheter och locka nya deltagare, vilket har visat sig vara ett framgångsrikt sätt som har ökat deltagandet i flera idrottsföreningar, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för enheten kultur, event och fritid.

Årets aktivitetsdag engagerar fler aktörer och visar en större bredd än föregående år – scouterna och kommunens friluftsstrateg, Marie Landh, är på plats vilket ger ett större fokus på friluftsliv. Nytt för i år är att deltagarna kan prova på bland annat golf, bowling och innebandy.

Media är välkommen att delta under hela dagen.
Datum: 15 september
Tid: klockan 10- 14
Plats: Mässhallen

Aktivitetsdagen arrangeras av kultur- och fritidskontoret i samarbete med vård- och omsorgskontoret, Parasport Norrköping, Östergötlands idrottsförbund/ SISU Idrottsutbildarna, FUB Norrköping samt Autism- och Aspergerföreningen Östergötland.

– Vi hoppas att ännu fler barn och unga kommer till årets aktivitetsdag för att prova på de aktiviteter som erbjuds under dagen. Om deltagarna är intresserade av att fortsätta med en aktivitet ska den förening som anordnar aktiviteten i någon form kunna ge den möjligheten, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för enheten kultur, event och fritid.

Kontaktpersoner:
Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 29 08

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum