Håll Sverige Rent

Pressinbjudan: Allemansrätten får egen stig i Tyresta

Dela

På lördag är det invigning av Allemansråttans stig i Tyresta Nationalpark. Det är en ny naturstig för alla barn som är nyfikna på allemansrätten. Med stigen hoppas Tyresta och Håll Sverige Rent att många barn och deras vuxna ska känna sig välkomna till naturen och känna stolthet och ansvar över allemansrätten.

– Vi vill att alla barn ska känna till vår unika allemansrätt och att den innebär både fantastiska möjligheter och en del ansvar. Med Allemansråttans stig hoppas vi att det också är roligt lära sig mer om allemansrätten, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Allemansråttans stig är en 600 meter lång naturstig. På fem olika platser ger Allemansråttan olika tips och uppdrag på saker att göra. Det kan vara att lukta, känna eller på andra sätt upptäcka naturen som leder till kunskap om allemansrätten.

– Tyresta är ett mycket populärt besöksmål för familjer. Här finns en unik urskog, nära Stockholm och det är lätt att ta sig hit även med buss. Och med ”Allemansråttan i Tyresta” finns nu också en naturstig för de allra minsta barnen och vi hoppas att våra besökare ska gilla råttan lika mycket som vi, säger Per Wallsten, nationalparkschef i Tyresta nationalpark.

Vid lördagens invigning av naturstigen deltar Per Wallsten, nationalparkschef i Tyresta Natationalpark, Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent och Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

Var? Tyresta Naturum, Tyresta Nationalpark, Haninge 

När? Lördagen den 25 februari kl. 12.00. Bandklippning klockan 12.15. Klockan 12.30 läser författaren Ann-Christin Björnfot ur sin bok Ali, Sara och Allemansråttan.

Allemansråttans stig är framtagen av Tyresta nationalpark och Håll Sverige Rent.

Kontakt:

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent,
johanna.ragnartz@hsr.se
telefon 076-941 01 89

Jessica Ångström, Naturumföreståndare
jessica.angstrom@tyresta.se
08-745 33 94
0703-532 272

Per Wallsten, Nationalparkschef
per.wallsten@tyresta.se
08-741 27 80
070-249 81 92

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum