Stockholms stad

Pressinbjudan: Äntligen! Ösig invigning av Stockholms sommartorg och kulturutbud

Dela

Välkommen på invigningen av Stockholms sommartorg! I år blir 20 torg runt om i staden somriga oaser och bjuder in till aktiviteter. Under sommaren bjuder staden på mycket kultur på torgen och under invigningen ges ett smakprov på en av sommarens akter i form av Storstan Street Brass. Invigningen hålls i Hökarängens centrum, på David Helldéns plats, tisdag 7 juni klockan 11.00.

Pelargoner är ett signum för Stockholms sommartorg. Foto: Lennart Johansson
Pelargoner är ett signum för Stockholms sommartorg. Foto: Lennart Johansson

Dags att inviga sommartorgen!

20 stycken av årets 42 sommarplatser är sommartorg i Stockholms många stadsdelar. Torgen möbleras och smyckas med blommor men här finns också spel och lekfulla element som lockar till möten och bjuder in till härligt sommarhäng. David Helldéns torg i Hökarängens centrum är en av årets nya sommartorg och erbjuder mycket aktiviteter under sommaren.

Mycket musik och kultur på sommartorgen

Ett 30-tal kulturevenemang utlovas på sommarplatserna under sommaren. Allt som händer på sommarplatserna går att hitta i kalendariet på upplev.stockholm

Parkteater på fyra sommartorg

Under sommaren kommer Parkteatern till sommartorgen i Husby, Hökarängen, Bredäng och Skärholmen med flera föreställningar av Pedro Tochas (gatuartist och clown), GUL (familjeföreställning med dans, ljuvlig musik, jonglering), Red Pants med Felix & Philo (dans, musik, akrobatik) och Dekula band (svängig konsert influerad av african rumba, salsa, reggae, jazz, blues med mera).

Konsten är en del av sommarplatserna

Varje år väljs ett antal av sommarplatserna ut till att också erbjuda spännande konstverk till alla stockholmare och besökare. I år finns konstverken på sex platser: Gubbängens torg, Gustav Adolfs torg, Malmskillnadsgatan, Odenplan, Svartensgatan och Strömmen mellan Strömbron och Norrbro.

Program invigningen

På invigningen medverkar trafikkontorets projektledare Pia Karlsson, trafikborgarrådet Daniel Helldén, kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo och Kristina Lutz, ordförande i Farsta Stadsdelsnämnd.

11.00 Invigningstal och bandklippning

11.20 Blåsorkestern Storstan Street Brass spelar

12.30 Jazztrion spelar

Vad:   Invigning av Stockholms sommartorg.

Var:   Sommartorget i Hökarängens centrum, David Helldéns plats.

När:   Klockan 11.00.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Pelargoner är ett signum för Stockholms sommartorg. Foto: Lennart Johansson
Pelargoner är ett signum för Stockholms sommartorg. Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum