Trafikverket

Pressinbjudan: Arbetet med Marieholms station är nu klart

11.5.2017 13:26 | Trafikverket

Dela

I december 2016 invigdes Marieholmsbanan efter upprustningen och nu har de avslutande arbetena med bil- och cykelparkering, gångvägar och ombyggnaden av Lagmansgatan i Marieholm blivit klara.

På fredagen den 12 maj finns det möjlighet för media att träffa Jan Källqvist, projektledare Trafikverket, och kommunstyrelsens ordförande, för att prata om Marieholmsbanans betydelse för de boende längs banan och för tågtrafiken i regionen.

- Marieholmsbanan är en viktig tillgång till tågtrafiken i Skåne och vi är glada att den uppskattas av framför allt medborgare i Teckomatorp, Marieholm och Eslöv, säger Jan Källqvist, projektledare på Trafikverket.

Media hälsas välkomna för att prata om Marieholmsbanans betydelse

Tid: 12 maj klockan 11.30.

Plats: Marieholms station

Anmälan
Vänligen anmäl er till mediekommunikatör Denny Josefsson, denny.josefsson@trafikverket.se eller telefon 070- 826 02 79

Fakta
Marieholmsbanan är 14 kilometer lång och går mellan Eslöv och Teckomatorp i Skåne. Banan upprustades under våren, sommaren och hösten 2016 och återinvigdes 11 december 2016. Kort därefter började persontrafiken att rulla längs sträckan. Under våren 2017 har anslutningarna till stationen med gångvägar, ombyggnad av Lagmansgatan samt bil- och cykelparkering slutförts.

Läs mer om projektet www.trafikverket.se/marieholmsbanan

Nyckelord

Kontakter

Jan Källqvist, projektledare, 070-669 57 60 eller 010-123 22 57

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum