Linköpings kommun

Pressinbjudan: Arbetsmarknadsdagar med fokus på framtiden

Dela

Den 8-9 mars anordnar Linköpings kommun arbetsmarknadsdagarna #Dinframtid. Eleverna får svar på sina frågor om framtida studier och yrken. De får också chansen att träffa företrädare för olika branscher.

Vid arbetsmarknadsdagarna får eleverna veta mer yrken, branscher och valmöjligheter för framtiden. Arbetsmarknadsdagarna är en del av studie- och yrkesvägledningen i Linköpings kommun. De inleds med en presskonferens där bland andra borgmästare Helena Balthammar och Cecilia Johansson, Svensk Byggindustri medverkar.

Tid för presskonferens: Tisdag 8 mars klockan 8.30
Plats: Missionskyrkan, Drottninggatan 22

Arbetsmarknadsdagarna genomförs tisdag 8 och onsdag 9 mars klockan 09.00-15.00. Borgmästare Helena Balthammar inviger klockan 9.00 på tisdagen. Seminarietider klockan 09.45-10.45, 11.00–13.00 och 13.00–14.00.

Linköpings kommun, Försvarsmakten, byggbranschen och Industrikompetens håller seminarier och presenterar framtidsprognoser och vilka yrken som finns. Bland utställarna finns dessutom Akademikerförbundet, IF Metall, Mjärdevi Science Park, Arbetsförmedlingen, Teknikföretagen, Svensk handel och Scandic.

Arbetsmarknadsdagarna är en av de aktiviteter som Linköpings kommun genomför för att rusta eleverna inför gymnasievalet. Ju mer genomtänkta och informerade val eleverna gör, desto färre blir omvalen inom gymnasieskolan. Rätt val från början ökar studiemotivationen och gör att eleverna snabbare blir etablerade på arbetsmarknaden.

I år är tredje gången som Linköpings kommun arrangerar arbetsmarknadsdagarna. Intresset har ökat stadigt. Vårterminen 2015 kom 560 elever på mässan, höstterminen 2015 1 644 elever. I år är 1 400 elever anmälda hittills.

För mer information kontakta arbetslivskoordinator Lena Tuffin på utbildningskontoret, telefon 013-26 30 75 eller biträdande bildningschef Tor Andersson, telefon 013-20 64 46

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum