Linköpings kommun

Pressinbjudan: Årsträff och omvärldsmöte med Linköpingsinitiativet

Dela

Inom Linköpingsinitiativet samlas arton av Linköpings största bolag för att dela kunskap och utmaningar inom energi, transport/resor och resursflöden. Avsikten är att på så sätt samverka inom klimatområdet och tillsammans stärka miljöarbetet.

Tid: Tisdag 13/10 klockan 13.30-15.40

Plats: Linköping Konsert & Kongress, Operan

Årsträffen kommer att inledas med en årssummering där förbättringar inom klimatområdet under 2019 kommer att presenteras. Därefter görs en framåtblick för att lyfta vad nätverket jobbar med idag och vilka utmaningar inom miljöarbetet medlemmarna har valt att fokusera på. Representanter från omvärldsnätverket kommer även presentera möjligheter och samarbeten samt på vilka sätt de kan hjälpa medlemmarna. Detta med det gemensamma målet att skala upp miljöarbetet inom Linköpings kommun.

Medverkar gör, Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande,
Muharrem Demirok (C), kommunalråd och Louise Felldin, näringslivsdirektör.

Anmälan sker till: nora.bohlin@linkoping.se 

Välkommen!

Kontakter

Erika Weddfelt: erika.weddfelt@linkoping.se 0724549389
Karin Lindblad: karin.lindblad@sweco.se 072 551 40 21

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro22.10.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro.

Resurser ska endast gå till insatser som ger goda resultat för Linköpingsbornas bästa21.10.2020 09:32:29 CESTPressmeddelande

Linköpingsbor som är i behov av omsorgsstöd och hjälp ska få det och då finns det inte utrymme för att resurser läggs på insatser som inte leder fram till goda resultat för Linköpingsbornas bästa. Därför fokuserar Allians för Linköping på tydligare uppföljning av insatser, effektivare arbete samt utvärdering av kommunens omsorgsarbete i social- och omsorgsnämndens internbudget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum