Linköpings kommun

Pressinbjudan: Artscapes muralmålningar blir historiska med Augmented Reality (AR)

Dela

Välkomna till en pressträff där grundarna av Artscape berättar hur muralmålningarna i Östergötland och Linköping fått en extra upplevelsedimension med Augmented Reality (AR).

Via Artscapes gratis AR-applikation till mobil och surfplatta, kommer besökarna kunna uppleva ett helt nytt sätt att se på muralmålningarna. Användningen av Augmented Reality inom urbankonst i den här skalan blir ett världsunikt grepp på konstformen.

Deltar på pressträffen gör Tor Hedendahl och Daniel Wakeham, Artscape, Lars-Ove Östensson, konsthallschef, Linköpings kommun samt Gustaf Appelberg, (L) ordföranden för kultur- och fritidsnämnden, Linköpings kommun.

Tid: Fredag 4 december, klockan 10:00.

Plats: Vid Astros muralmålning, Vasavägen 13.

På grund av den rådande situationen med covid-19 måste föranmälan göras. 

Anmälan görs till:

Fredrik  Åkerberg, kommunikatör Artscape fredrik@artscape.se eller telefon: 073-928 05 51

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum