Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Automatisering, digitalisering och lära genom dataspel är ämnen på Lindholmen Software Development Day 22 oktober 2015

Dela

Kom och träffa och lyssna till några av Sveriges främsta branschföreträdare inom ICT. Beyond Connectivity - Autonomous Society är temat för årets Lindholmen Software Development Day. På plats som besökare finns en stor del av landets spetskompetens inom mjukvaruutveckling.

Årets konferens bjuder på ett 30-tal experter som diskuterar trender, teknik, processer och metoder inom området. Missa inte eftermiddagens spelspår där aktörer och representanter från spelindustrin delar med sig om vad som är på gång och ger nya insikter.

Ett 20-tal företag finns också på plats i konferensens utställningshall och visar sina senaste produkter och tjänster inom mjukvaruutveckling.

- I en tid där allt blir mer och mer uppkopplat och interaktivt och där industrier växer samman och utvecklas tillsammans krävs samverkan över gränser för att utveckla morgondagens lösningar. Den kompetens och de verksamheter som idag finns på Lindholmen Science Park och runt Göteborg är precis vad vi behöver för de utmaningarna. Software Development Day är en utmärkt plats för oss alla att träffas och smida framtidens planer, säger Ödgärd Andersson, Sitechef Ericsson Göteborg

Lindholmen Software Development Day är en årlig mötesplats för mjukvaruindustrin som drivs som ett samverkansprojekt mellan Ericsson, Chalmers, Göteborgs universitet, Volvo Cars, Volvo AB, Cybercom, Knowit, Ascom, Combitech, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park. Syftet är att stödja samverkan, innovationer, nya samarbeten och företag inom mjukvaruutveckling samt att stärka ICT-branschen i Västsverige. Hit kommer både regionala, nationella och internationella besökare och talare.

Tid: 22 oktober, kl 08:30 - 16:45
Plats: Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 3-5, Göteborg

Utdrag ur programmet

08:50 – 09:30 5G - Not just a faster 4G
Erik Ström, Chalmers University of Technology

09:30 – 09:50 Autonomous – the next enabler for business model disruption
Peter Tyreholt, Cybercom

09:50 – 10:10 Cyber Security in a Connected World
Ulf Corneliusson, Combitech

13:10 – 13:50 Speed, Data and Ecosystems: Towards Building Autonomous Systems
Jan Bosch, Chalmers University of Technology 

16:00-16:20 VICTA lab, supporting the vehicle software eco-system
Kenneth Lind, Viktoria Swedish ICT

15:20 – 15:40 Managing Technical Debt in Agile Organizations
Antonio Martini, Chalmers University of Technology & Henrik Harmsen, Ericsson

15:40 – 16:00 Why is X trending? Why the hype?
Fredrik Wendt, Growing Agility

Hela programmet »

Mer information om Software Development Day »

För information om konferensen:

Maria Holmkvist, eventansvarig Lindholmen Science Park, tel 031-764 70 30

För medverkan:

Simon Ungman, pressansvarig, Lindholmen Science Park, 
031-764 70 21, simon.ungman@lindholmen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom styrkeområdena transport, ICT, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans driver innovation för samhällsutveckling. I över 15 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten på regional, nationell och internationell nivå.

E-post: info@lindholmen.se

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Pressinbjudan: Lindholmen Software Development Day 26 oktober - Hur förändras vårt samhälle och beteende med nya mjukvarutjänster?24.10.2017 11:32Pressinbjudan

”The Software Society - The interaction between our changing behavior, our society, and the new landscape of Software Services” – Det är temat för årets Lindholmen Software Development Day, som anordnas för trettonde året i rad. Konferensprogrammet är det vassaste hittills och eventets drygt 600 platser har varit fulltecknade sedan i juni.

Innovativa storbolag driver satsning för framtidens transporter3.10.2017 16:18Pressmeddelande

I en allt mer komplex och digitaliserad bransch där automation, elektromobilitet och uppkopplade fordon är framtiden ställs nya krav på arbetssätt. Autoliv, Ericsson, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity invigde därför idag MobilityXlab på Lindholmen Science Park. Bolagen vill stärka sin position i framkant av en föränderlig fordonsbransch för att i samverkan med startups utveckla och visa upp säkrare och effektivare transporter för framtiden.

Kraftsamling för framtidens transportlösningar i Drive Swedens projekt inom regeringens samverkansprogram28.9.2017 15:46Pressmeddelande

Smartare och mer hållbara lösningar karakteriserar de aktiviteter som Drive Sweden på uppdrag av regeringen kommer att leda inom ’Nästa generations resor och transporter’ - ett av de fem nationella samverkansprogram som regeringen lanserat och finansierar. Ett flertal av Drive Swedens partners, inklusive Volvo Cars, Volvo Bussar, Nobina, RISE och KTH, kommer att utveckla och prova helt nya sätt för hur vi förflyttar oss i våra städer, vilket kan skapa en stor och påtaglig samhällsnytta.

Lindholmen Science Park startar nationellt mediecenter7.9.2017 13:27Pressmeddelande

Lindholmen Science Park AB i Göteborg startar ännu ett högaktuellt och unikt forsknings- och innovationsprogram: Medier & demokrati. Satsningen stöds av bland andra Sveriges kommersiella medier samlade inom Tidningsutgivarna (TU), Public Service-bolagen Sveriges Radio och Sveriges Television och landets ledande medieakademier. Målet är att stärka publicistiken, journalistiken, det offentliga samtalet och demokratin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum