PRESSINBJUDAN: Barn och unga frågar ut inför biskopsvalet i Stockholm

Dela

Nu står valet till nästa biskop i Stockholms stift mellan stiftsadjunkten Andreas Holmberg och direktorn för Stockholms stadsmission Marika Markovits. Inför den andra och sista valomgången kommer nu barn och unga att ställa sina frågor.

För första gången i ett biskopsval anordnas en barn- och ungdomshearing. 

- I Kyrkoordningen står det ”I kristen tro intar barnen en särställning och de behöver därför särskilt uppmärksammas i Svenska kyrkans verksamhet” – därför känns det både naturligt, självklart och väldigt roligt att öppna upp för denna möjlighet och detta samtal, säger Anders Rune från Stockholms stiftskansli, som är en av initiativtagarna till hearingen.

Arrangerar gör Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift, Sensus Stockholm-Gotland och Stockholms stiftskansli.

Onsdag 20 februari kl 19-20.30 sker hearingen i Katarina församlings lokaler på Högbergsgatan 15A. Fika serveras från kl 18.

Barn och unga kommer att ges möjlighet att ställa frågor till biskopskandidaterna, både i förväg och på plats. Moderatorer är Sara Björk från Sensus och Jessica Regnér från Svenska Kyrkans Unga

Den 5 mars hålls den sista valomgången då någon av de två kvarvarande kandidaterna kommer att väljas till biskop i Stockholms stift och sedan vigas till tjänst den 22 september i Uppsala domkyrka och välkomnas i Storkyrkan i Stockholm den 29 september.

Kontakter

Anders Rune, stiftsadjunkt Stockholms stift
Tel: 08-508 940 57
E-post: anders.rune@svenskakyrkan.se

Om

Stockholms Stift
Klara Södra Kyrkogata 1
103 25 Stockholm

https://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Stockholms stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift och bildades 1942. Stiftets uppgift är att stärka de 61 församlingarnas förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Domkyrka är Storkyrkan i Gamla stan och biskop är sedan 2009 Eva Brunne.

Följ Stockholms Stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum