Linköpings kommun

Pressinbjudan: Barnkulturfestival i Mahoniadalen

Dela

Helgen 12-13 maj förvandlas Mahoniadalen i Linköping till en sagovärld fylld med dans, musik och teaterföreställningar för alla barn, med fri entré.

Förhandstitt för press: fredag 11 maj klockan 13.00–15.00
Barnkulturfestivalen: lördag-söndag 12-13 maj klockan 11.00–17.00
Plats: Mahoniadalen. Dalen ligger nedanför korsningen Lasarettsgatan/S:t Larsgatan. Nedanför Universitetssjukhuset.

För första gången anordnar Linköpings kommun en barnkulturfestival fylld med scenkonst i två dagar för alla barn. Festivalen anordnas i Mahoniadalen, en relativt oanvänd miljö, som dessa dagar förvandlas till en sagovärld.

Båda dagarna finns lokala föreningar på plats, fikaförsäljning och skapande workshops med en konstnär samt studenter från programmet Slöjd, Hantverk och formgivning vid Linköpings Universitet. Hela festivalen har fri entré och vänder sig till barn från 2-12 år. Konferencier för dagarna är Linköpings teatergrupp Teater Imba.

Lördagen den 12 maj är Barnkulturfestivalen i Mahoniadalen också en del av cykelns dag. Linköpings stadsbibliotek finns då i Mahoniadalen med sitt Pop-up bibliotek på hjul.

Fullständigt program finns också på: http://www.linkoping.se/barnkulturfestival

Välkommen till alla dagarna!

För ytterligare information kontakta Carola Sandgrim, sakkunnig kultur- och fritidskontoret, telefon: 072-459 07 41, Kristoffer Dezsi, projektledare arrangemang kultur- och fritids kontoret, telefon: 072-584 03 00 eller Lina Marcusson, sakkunnig kultur- och fritidskontoret, telefon: 013-20 65 90.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Per ConningRedaktör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen som kan göra det.

013-20 64 20per.conning@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum