Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Beslut i polisskjutningsärende

Dela

Den 2 augusti 2018 sköts en 20-årig man till döds av polis i Stockholms innerstad. I samband med att åklagaren fattar beslut i ärendet fredag den 12 april inbjuds media till pressträff.

Utredningen har syftat till att klargöra vad som hände i samband med skjutningen. Tre poliser är delgivna misstanke om brott.

Medverkande

På pressträffen kommer chefsåklagare och förundersökningsledare Martin Tidén att berätta om utredningen och sitt beslut. Även Jesper Rundeberg, utredare på Avdelningen för särskilda utredningar inom Polismyndigheten, kommer att vara på plats.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum fredag den 12 april kl. 10 på Klara Strand, Klarabergsviadukten 90, lokal Viktor Arendorff. Insläpp i lokalen från kl. 9.30.

Ta med presslegitimation eller intyg från redaktion. Observera att endast ackrediterade journalister med legitimation kan närvara. Anmäl dig senast torsdag den 11 april kl. 16 till kommunikation@aklagare.se.

Målnummer Stockholm tingsrätt: B10655-18

Tillfälle för intervjuer med åklagaren och utredaren kommer att erbjudas i samband med pressträffen. Det finns inga möjligheter att boka in intervjuer vid annan tidpunkt än denna.

Välkommen med din anmälan.

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Omfattande åtal för grova narkotikabrott och människohandel i södra Stockholm16.9.2020 11:15:00 CESTPressmeddelande

Åklagare har i dag onsdag 16 september väckt åtal i Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum