Svenska kyrkan

Pressinbjudan: Bikupa i ärkebiskopens trädgård för biologisk mångfald

Dela

Som ett led i arbetet för den biologiska mångfalden står det nu en kupa med honungsbin i ärkebiskopens trädgård.

Media hälsas välkomna till en pressträff med ärkebiskop Antje Jackelén och biodlaren Anna Blomlöf.
Tid: Måndag den 10 juni kl. 12.45
Plats: Ärkebiskopsgårdens trädgård. Adress: Odinslund 1
Ackreditering: Skicka namn, redaktion, mobiltelefonnummer samt e-postadress till daniel.bramsell@svenskakyrkan.se senast på fredag, den 7 juni. 

Under de senaste åren har det rapporterats från olika delar av världen att honungsbin och vilda bin, i större grad än vanligt, börjat förvinna eller dö. Detta gäller även på vissa håll i Europa. Bin är väsentligt för människans livsmedelsförsörjning. Genom att sätta upp en bigård i stadsmiljö bidrar Svenska kyrkan till den biologiska mångfalden och ett hållbarare samhälle. Fler bisamhällen ger mer pollinering i stadsnära odlingar och främjar närproduktionen av livsmedel. 

Bikupan är en så kallad företagsbikupa som hyrs av Blomlöfs Bin AB, ett lokalt företag från Häggeby. Företaget som har flera uthyrda bikupor i Uppsala arbetar hållbart och driver sin biodling med ekologiska metoder. Normala årsproduktionen av honung är ca 25-50 kg per bisamhälle i stadsmiljö. Honungen från Ärkebiskopsgården särbehandlas genom hela kedjan och det givna namnet är ”Honung från Ärkebiskopsgården”.

Kontakter

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum