Umeå kommun

Pressinbjudan: Boksläpp och författarbesök på Dragonskolans årliga läsvecka

Dela
För nionde året i rad arrangerar Dragonskolan en läsvecka i februari i syfte att främja läsning. Årets temat är “Bryt!” och under veckan arrangeras författarbesök, lansering av e-bok, livemusik, tävlingar och aktiviteter i biblioteket. Samtliga arrangemang knyter an till temat på olika sätt - allt ifrån att bryta sig lös från hedersförtryck till att bryta kontakten med en vän eller våga bryta mönster.

Tisdag 14 februari sker lanseringen av e-boken “Med hjärtat i halsen”. Den har skapats av ett stort antal av Dragonskolans elever, som inför läsveckan har deltagit i workshops. Boken innehåller illustrationer och inlästa texter som ofiltrerat beskriver livet med både humor och allvar. Det kan handla om att bryta sig fri från en våldsam relation, eller att bryta en dålig vana. 

Onsdag 15 februari får vi besök av Elaf Ali, som har skrivit "Vem har sagt något om kärlek?".  Boken är självbiografisk och handlar om hur hon bröt sig fri från hedersförtryck. Över 400 elever på Dragonskolan har läst och arbetat med boken innan besöket och får en chans att prata med författaren. 

E-boks lansering
Datum: 14/2 2023
Tid: 10.15 - 11.00
Plats:Mitten-scenen, Dragonskolan

Författarbesök Elaf Ali
Datum: 15/2 2023
Tid: 12.30 - 13.30
Plats: Zonen Nolia

Kontakt: 
Lotta Blombäck och Ida Holmlund
Biblioteket Dragonskolan
090-16 24 50
biblioteket.dragonskolan@umea.se

Hela programmet

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum