Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan: Bygd och stad i balans – utopi eller verklighet? Temakväll i Örnsköldsvik

Dela
Vilken betydelse har tillgången till service på landsbygden?
Vilken betydelse har tillgången till service på landsbygden?

Bygd och stad i balans – utopi eller verklighet? Bilderna av Norrland – vad säger de och hur påverkar de oss som lever här? Det är frågor som kommer att belysas och debatteras när Örnsköldsviks kommuns landsbygdsarbete Bygd och stad i balans, tillsammans med Leader Höga kusten och Världsklass Örnsköldsvik, bjuder in intressenter inom stads- och landsbygdsutveckling till en samtalskväll.

Inbjudna för att ge sina respektive perspektiv på urbanisering och ruralisering är två namnkunniga personer med olika utgångslägen: Po Tidholm, journalist med landsbygdsfokus, och Lars Westin, professor vid centrum för regionalvetenskap. De kommer att inleda med varsin 30 minuters föreläsning, därefter följer mingel och fika samt ett efterföljande panelsamtal där åhörarna kommer att kunna lämna in frågor.

Intressenter inbjudna till arrangemanget är: Bygdsam, Cesam, landsbygdsgruppen, bygderådet, partnerskapet för Världsklass Örnsköldsvik samt förtroendevalda inom Örnsköldsviks kommun.

Media hälsas välkomna
Tid: Tisdag 27 februari, kl 18:00 – 21:00
Plats: Stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6, Örnsköldsvik

Om föreläsarna/debattörerna
Po Tidholm,
 journalist, född och uppvuxen på ett jordbruk i Hälsingland, har fördjupat sig i frågor om landsbygden, urbanisering och vad som händer i ett större perspektiv. Po Tidholm skriver böcker, föreläser och har även gjort TV-serien ”Resten av Sverige”.

Lars Westin, professor vid Centrum för regionalvetenskap, Umeå Universitet bedriver forskning om regional utveckling och stadens betydelse för omlandet. Centrum för regionalvetenskap (CERUM) inrättades av regeringen 1983 med uppgift att initiera och genomföra forskning om regional utveckling. Genom att finnas vid Umeå universitet har CERUM dessutom en naturlig uppgift att analysera frågeställningar av särskilt intresse för norra Sverige och norra Europa.

YTTERLIGARE INFORMATION
Lena Lindström, näringslivsutvecklare och koordinator för Bygd och stad i Balans, 070 – 651 93 10

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vilken betydelse har tillgången till service på landsbygden?
Vilken betydelse har tillgången till service på landsbygden?
Ladda ned bild

Dokument

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum