Norrköpings kommunNorrköpings kommun

PRESSINBJUDAN: Cecilia Edefalk ställer ut med stor retrospektiv i sin hemstad Norrköping

Dela

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Cecilia Edefalk, född och uppvuxen i Norrköping. I Hemkomsten visas fyrtio år av konstnärlig verksamhet med skira akvareller, samtida klassiker och nya installationer.

– Vi är oerhört glada över att äntligen presentera Cecilia Edefalks konstnärskap i stort format här i Norrköping. Norrköpings Konstmuseum var tidigt ute och har i dag flera viktiga verk av Cecilia i samlingen. Nu får dessa ett magnifikt sammanhang att verka i, säger Helena Persson, museichef.

Media är välkomna på pressträff för att möta konstnären Cecilia Edefalk och utställningsintendent Helena Scragg samt Helena Persson, museichef.

Datum:
torsdagen den 26 mars
Tid:
klockan 15:00
Plats:
Norrköpings Konstmuseum

Två audioguider produceras till utställningen. En i form av ljudverket Ju tystare man är, desto mer blir det där Cecilia Edefalk själv för samtal med konstnärer representerade i Konstmuseets samling. Den andra guidar besökaren genom utställningen Hemkomsten.

Cecilia Edefalk är en av Sveriges mest betydelsefulla konstnärer och internationellt verksam. Hon fick sitt stora publika genombrott 1990 på Galleri Sten Eriksson i Stockholm där serien En annan rörelse presenterades. Hemkomsten är den första stora presentationen som Konstmuseet gör tillsammans med henne.

Utställningen visas till 28 mars - 4 oktober 2020.

Konstmuseet följer händelseutvecklingen med anledning av det nya coronaviruset och utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utställningen Cecilia Edefalk – Hemkomsten kommer att öppna som planerat 28 mars men på grund av rådande situation kommer vi inte att ha någon vernissage. Museet kommer att hålla öppet mellan klockan 11-17 den 28 mars och alla är välkomna att ta del av utställningen på egen hand, vi kommer inte att genomföra några programpunkter.
För att säkerställa att det inte blir för trångt kommer vi att räkna antalet besökare i varje galleri.

KONTAKT:
Helena Scragg
Titel: utställningsintendent, Norrköpings Konstmuseum
Telefon: 073-020 29 50 / 011-15 26 05
mail: helena.scragg@norrkoping.se

Linn Bennich
Titel: intendent kommunikation, marknadsföring och program
Telefon: 073-020 26 04
mail: linn.bennich@norrkoping.se

_________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum