Trafikverket

Pressinbjudan: Cirkulationsplats Karlsro stängs i bygget av förbifart Rinkabyholm

Dela

En ny tillfällig cirkulationsplats öppnas i avvaktan på att Trafikplats Karlsro byggs. Den nya trafikplatsen kommer att öka trafiksäkerheten och framkomligheten betydligt

Arbetet med E22 förbifart Rinkabyholm är nu framme vid att den gamla cirkulationsplatsen i Karlsro kan stängas och istället ersätts av en tillfällig cirkulationsplats fram till Trafikplats Karlsro är färdigställd. Själva avstängningen av cirkulationsplats Karlsro sker natten till den 19 maj.

Media välkomnas ut till arbetsplatsen där Trafikverkets byggplatsuppföljare Bertil Jidflo tillsammans med entreprenören NCC berättar mer om var i arbetet man är just nu och vad som sker framåt.

Dag, tid: 18 maj kl. 09.00
Plats: Trafikverkets projektkontor och NCC etablering, Gårdsvägen 18 i Kalmar.

Läs mera:
E22 förbifart Rinkabyholm blir en 14 meter bred motortrafikled, (2+1-väg med mitträcke) på sträckan mellan Hossmo och anslutningen till väg 25. Fortsättningen fram till Karlsro blir en 21,5 meter bred motorväg med två körfält i vardera riktningen.  www.trafikverket.se/E22Rinkabyholm 

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets projektledare Johan Wolgast, 010- 123 73 35
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum