Uppsala kommun

Pressinbjudan cykelvänlig arbetsplats 2019

Dela

Media hälsas välkomna på diplomering och prisutdelning till de arbetsplatser som vunnit priset som Uppsalas cykelvänligaste arbetsplats 2019. Priset delas ut av Rickard Malmström, kommunalråd (MP).

Tid: Torsdag 19 september kl. 13.00-15.00
Plats: Humanistiska teatern, Thunbergsvägen 3.

Dagordning:
13.00 Välkomna
13.15 Martin Emanuel inspirationsföreläser
Martin Emanuel är teknikhistoriker som forskat om cykeltrafikens skiftningar och förändrade förutsättningar i svenska och europeiska städer. Med avstamp i sin historiska forskning funderar Martin med oss kring framtida cykelrelaterade problem och möjligheter, Uppsalas speciella förutsättningar, och företagens roll i arbetet mot hållbara städer.
14.00 Diplomering och prisutdelning med Rickard Malmström, kommunalråd (MP)
14.30 Fotografering och mingel med tilltugg

Priset Cykelvänlig arbetsplats har instiftats av Uppsala kommun för att öka det hållbara resandet och få fler att tänka klimatsmart. Utmärkelsen är avsedd att uppmuntra alla arbetsplatser som gör det lättare för medarbetare att cykla till jobbet och i tjänsten.

Läs mer om cykelvänlig arbetsplats.  

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum