Svenska institutet

Pressinbjudan: Dags att tänka om nio-till-femlivet. SI diskuterar nattekonomin på Gather Festival

Dela

Den 15 september anordnar Svenska institutet en workshop om den så kallade nattekonomin tillsammans med deltagare från kulturella och kreativa näringar i Columbia och Mexiko. I en tid där det traditionella nio-till-femlivet allt mer blir utdaterat utforskas här nattens möjligheter. Vilka resurser behövs för att skapa en stad som även lever på natten?

Tid och plats

15 september, kl 9.00 – 12.00
Gather Festival, Nobelberget Sickla industriväg 6, Nacka
Mer information: http://nighttimeeconomy.gatherfestival.com/

Pressackreditering genom Gather Festivals PR-ansvarig Ebba Lindqvist krävs.
Ackreditering ger tillgång till hela festivalen.
brev@ebbalindqvist.se
070-480 33 00

Begreppet ”night time economy” handlar om att ta sig an utmaningar som påverkar en stadskärna på natten, men även om att utforska möjligheter som kommer med nattöppna restauranger, biografer, butiker eller dagis. Samtidigt som samhället och arbetslivet förändras behöver också synen på staden och vardagen att följa med.

Workshopen om nattekonomin hålls i samband med satsningen Sweden@Colombias andra del där ett tjugotal deltagare från kreativa näringar i Columbia och Mexiko besöker Sverige och Stockholm. Deltagarna kommer främst från ländernas mode- och musikbranscher och är tongivande inom sina fält. Bland annat deltar journalisten och musikkännaren Alejandro Marin, Luis Javier Burgos, kulturell marknadschef på festivalarrangören Arbol Naranja och Gladys Angélica Asprilla från presidentkansliet i Bogotá.

Möjlighet att intervjua deltagarna kommer att finnas efter workshopen.

Sweden@Colombia

Sweden@Colombia är den femte Sweden@-satsningen som SI genomför. Tidigare år har det genomförts i bland annat Rwanda och Kenya. Genom Sweden@ skapas mer ömsesidiga och jämbördiga relationer inom kreativa och kulturella näringar och SI etablerar en grund för samarbeten som på sikt kan bli självgående.  Sweden@Colombia sammanför tongivande och lovande personer inom kreativa och kulturella näringar i Sverige, Columbia och Mexiko. Fokus för satsningen är mode och musik.

Gather Festival

Gather Festival är en ny innovations- och inspirationsfestival som äger rum på Nobelberget den 14-16 september. Stockholm gästas då av några av världens främsta forskare och innovatörer inom ekonomi, människa/maskin, demokrati, stadsutveckling och kommunikation. Dagtid blir det föreläsningar och labb där konkreta lösningar ska tas fram, och på kvällarna blir det livemusik och klubb med Gather Music Festival.  Gather Festival anordnas för första gången i år av ett handplockat team av innovatörer, kommunikatörer och nattlivsexperter i samarbete med partners som Accenture, Adobe, Atrium Ljungberg, EQT Ventures, FundedByMe, Radar Collective, Skatteverket och Svenska Institutet. Festivalen pågår 14-16 september. http://www.gatherfestival.com/

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Svenska institutet ger över 16 miljoner i projektstöd för att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet3.5.2018 13:57Pressmeddelande

En mediekampanj mot könsrelaterat våld, ett initiativ för att motverka desinformation mot barn och unga och ett program för att främja dokumentärfilmvisningar med fokus på mänskliga rättigheter. Det är några av de projekt som nu får stöd för sitt arbete med att stärka mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet. Totalt beviljar Svenska institutet, genom Creative Force, 16,5 miljoner kronor till 37 projekt i Ryssland, Turkiet, Östeuropa, Afrika samt Mellanöstern och Nordafrika.

Stockholm Forum on Gender Equality to bring together top names from more than 100 countries28.3.2018 14:47Pressmeddelande

Award-winning author Chimamanda Ngozi Adichie, Executive Director of UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka and human rights counsellor Colin Gonsalves are some of the 500 gender equality actors who will participate in the Stockholm Forum on Gender Equality on 15–17 April. The global forum is about strengthening women’s and girls’ rights, representation and access to resources.

Stockholm Forum on Gender Equality samlar toppnamn från över 100 länder28.3.2018 13:48Pressinbjudan

Den prisbelönta författaren Chimamanda Ngozi Adichie, UN Women-chefen Phumzile Mlambo-Ngcuka och människorättsjuristen Colin Gonsalves är några av de 500 jämställdhetsaktörer som deltar i den globala jämställdhetskonferensen Stockholm Forum on Gender Equality den 15-17 april. Konferensen handlar om att stärka kvinnors och flickors rättigheter, representation och tillgång till resurser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum