Svenska institutet

Pressinbjudan: Dags att tänka om nio-till-femlivet. SI diskuterar nattekonomin på Gather Festival

Dela

Den 15 september anordnar Svenska institutet en workshop om den så kallade nattekonomin tillsammans med deltagare från kulturella och kreativa näringar i Columbia och Mexiko. I en tid där det traditionella nio-till-femlivet allt mer blir utdaterat utforskas här nattens möjligheter. Vilka resurser behövs för att skapa en stad som även lever på natten?

Tid och plats

15 september, kl 9.00 – 12.00
Gather Festival, Nobelberget Sickla industriväg 6, Nacka
Mer information: http://nighttimeeconomy.gatherfestival.com/

Pressackreditering genom Gather Festivals PR-ansvarig Ebba Lindqvist krävs.
Ackreditering ger tillgång till hela festivalen.
brev@ebbalindqvist.se
070-480 33 00

Begreppet ”night time economy” handlar om att ta sig an utmaningar som påverkar en stadskärna på natten, men även om att utforska möjligheter som kommer med nattöppna restauranger, biografer, butiker eller dagis. Samtidigt som samhället och arbetslivet förändras behöver också synen på staden och vardagen att följa med.

Workshopen om nattekonomin hålls i samband med satsningen Sweden@Colombias andra del där ett tjugotal deltagare från kreativa näringar i Columbia och Mexiko besöker Sverige och Stockholm. Deltagarna kommer främst från ländernas mode- och musikbranscher och är tongivande inom sina fält. Bland annat deltar journalisten och musikkännaren Alejandro Marin, Luis Javier Burgos, kulturell marknadschef på festivalarrangören Arbol Naranja och Gladys Angélica Asprilla från presidentkansliet i Bogotá.

Möjlighet att intervjua deltagarna kommer att finnas efter workshopen.

Sweden@Colombia

Sweden@Colombia är den femte Sweden@-satsningen som SI genomför. Tidigare år har det genomförts i bland annat Rwanda och Kenya. Genom Sweden@ skapas mer ömsesidiga och jämbördiga relationer inom kreativa och kulturella näringar och SI etablerar en grund för samarbeten som på sikt kan bli självgående.  Sweden@Colombia sammanför tongivande och lovande personer inom kreativa och kulturella näringar i Sverige, Columbia och Mexiko. Fokus för satsningen är mode och musik.

Gather Festival

Gather Festival är en ny innovations- och inspirationsfestival som äger rum på Nobelberget den 14-16 september. Stockholm gästas då av några av världens främsta forskare och innovatörer inom ekonomi, människa/maskin, demokrati, stadsutveckling och kommunikation. Dagtid blir det föreläsningar och labb där konkreta lösningar ska tas fram, och på kvällarna blir det livemusik och klubb med Gather Music Festival.  Gather Festival anordnas för första gången i år av ett handplockat team av innovatörer, kommunikatörer och nattlivsexperter i samarbete med partners som Accenture, Adobe, Atrium Ljungberg, EQT Ventures, FundedByMe, Radar Collective, Skatteverket och Svenska Institutet. Festivalen pågår 14-16 september. http://www.gatherfestival.com/

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder.

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum